Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ανόρθωση: Η αξιοποίηση της έδρας

Όπως είναι διαμορφωμένο το πρόγραμμα των πλέι οφ, η Ανόρθωση έχει την ευκαιρία ως την 28η αγωνιστική να έχει κάνει το αποφασιστικό βήμα για την έξοδό της στην Ευρώπη.
Στις πρώτες δύο αγωνιστικές των πλέι οφ στο α’ γκρουπ δεν σημειώθηκε ούτε ένα διπλό. Επί συνόλου έξι αναμετρήσεων καταγράφηκαν πέντε νίκες γηπεδούχων και μία ισοπαλία (σ.σ. το 1-1 ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ). Προσώρας πρόκειται ασφαλώς μόνο για μια (ισχυρή μεν, αλλά πάντως) τάση, η οποία ενδεχομένως να εξελιχθεί και σε κανόνα.

Η Ανόρθωση συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα επωφελούνταν τα μέγιστα από την εν λόγω εξέλιξη. Το πρόσφατο 3-1 επί του Ερμή ήταν το πρώτο από τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια που θα δώσει η «Κυρία» ως την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ. Το επερχόμενο με την Ομόνοια είναι το δεύτερο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και μετά την έξοδο στο «Τσίρειο» (Απόλλων) ακολουθούν τα εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μ’ ένα νικηφόρο σερί στο «σπίτι» της η ομάδα του Αντρέ Πάους θα αποκτήσει έναντι των άμεσων ανταγωνιστών της για την τρίτη θέση ισχυρότατο προβάδισμα, το οποίο θα της επιτρέψει να διαχειριστεί με μεγαλύτερη άνεση τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Εξ αυτών τα τρία θα είναι εκτός έδρας, ωστόσο ακόμη και σε αυτόν τον τομέα το πρόγραμμα δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στην Ανόρθωση, αφού τα παιχνίδια με τους συμπολίτες (Ερμή, ΑΕΚ) στα γειτονικά «Αμμόχωστος» και ΓΣΖ μπορούν άνετα να μετατραπούν σε εντός έδρας με μια αθρόα μετακίνηση των φίλων της «Κυρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου