Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Απόλλων: Πίεση και Σανγκόι

Τα διδάγματα από την πρόσφατη ήττα στο ΓΣΠ και η ποιότητα του Αργεντινού σούπερ σταρ δύνανται να κάνουν την ειδοποιό διαφορά για τον Απόλλωνα το Σάββατο στο ΓΣΠ.
Η αδυναμία αξιοποίησης του αριθμητικού πλεονεκτήματος (ένεκα της ελαφρά τη καρδία σπατάλης ευκαιριών) και η χαλάρωση της συγκέντρωσης στις καθυστερήσεις είχαν κοστίσει στους «κυανολεύκους» την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ στο β’ γύρο και την πτώση από την κορυφή.

Η ομάδα του Ιοάν Αντόνε οφείλει να λάβει τα διδάγματα του εν λόγω παθήματος και να τα προσαρμόσει στο επικείμενο ντέρμπι, στο οποίο θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως. Επιπροσθέτως οφείλει να προσαρμόσει τα διδάγματα στις συνθήκες της νέας αναμέτρησης.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα εμφανιστούν με αλλαγές στο δίδυμο των στόπερ και των αμυντικών μέσων και ο Απόλλων οφείλει με σωστή διαρκή πίεση στην πρώτη πάσα των γηπεδούχων, αφ’ ενός να ανακόπτει την ανάπτυξη τους, αφ’ ετέρου να πιάνει την άμυνά τους ανοργάνωτη και εκτεθειμένη στις ορέξεις των επιθετικών του.
Στο πλαίσιο αυτό μείζονος σημασίας είναι η παρουσία (και η απόδοση, εξυπακούεται) του Γκαστόν Σανγκόι. Ο Αργεντινός δεν έχει την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα των Παπουλή και Γκιέ-Γκιέ, έχει όμως -πέραν της εκτελεστικής δεινότητάς του- την (απρόβλεπτη) κίνηση, ντρίμπλα και πάσα στο μικρό χώρο που μπορούν να «ξεκλειδώσουν» ακόμη και την πιο συμπαγή άμυνα.

Αυτή η αρετή του Αργεντινού είχε λείψει πολύ στον Απόλλωνα στην προηγούμενη επίσκεψή του στο ΓΣΠ και δεν αποκλείεται στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ να (βοηθήσει να) γείρει η πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου