Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΑΕΚ: Γυροφέρνοντας την υπέρβαση

Εδώ και τέσσερις μήνες η ΑΕΚ αφήνει να την προσπερνούν αναξιοποίητες οι ευκαιρίες για το κάτι παραπάνω στο τρέχον πρωτάθλημα.
Το ξεκίνημα των Λαρνακέων στην αγωνιστική περίοδο ήταν «μουδιασμένο». Μετά το πέρας των πρώτων οκτώ αγωνιστικών δεν είχαν πανηγυρίσει ακόμη στο ΓΣΖ, όμως το 2-0 επί της Νέας Σαλαμίνας τους ανέβασε τρίτους με 15 βαθμούς, έξι λιγότερους από τον τότε δεύτερο Απόλλωνα. Η ευκαιρία για εδραίωση στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας σπαταλήθηκε με την εκτός έδρας ήττα από τον Εθνικό Άχνας (1-2) και με το πέρας της δέκατης αγωνιστικής η ομάδα υποχωρεί στην έκτη θέση.

Τέσσερις στροφές αργότερα οι «κιτρινοπράσινοι» ευρίσκονται στο -1 από τον τρίτο Ερμή, αλλά η εντός έδρας ήττα από την Ομόνοια (1-3) στη 15η αγωνιστική αχρηστεύει την ευκαιρία εισόδου στην πρώτη τριάδα και τους ρίχνει στην πέμπτη θέση.
Δύο αγωνιστικές μετά οι Λαρνακείς είναι πλασαρισμένοι στην τρίτη θέση με 31 βαθμούς έναντι 33 του δεύτερου ΑΠΟΕΛ, αλλά η εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΛ (0-1) στη 18η αγωνιστική αφήνει ανεκμετάλλευτη ακόμη μια ευκαιρία εδραίωσης στην πρώτη τριάδα και αφήνει την ομάδα στην τέταρτη θέση.
Μετά την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ η ΑΕΚ προσπερνά στην τρίτη θέση την Ομόνοια και με νίκη στο «Τσίρειο» έχει την ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση τριών βαθμών το δεύτερο Απόλλωνα. Αντ’ αυτού ηττάται 1-0 στη Λεμεσό και βλέπει την απόστασή της από τη δεύτερη θέση ν’ ανοίγει στους οκτώ βαθμούς.

Το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν υποδέχεται τον δεύτερο της βαθμολογίας ΑΠΟΕΛ, ο οποίος πλεονεκτεί κατά έξι βαθμούς. Με νίκη οι «κιτρινοπράσινοι» υπερασπίζονται την τρίτη θέση και φτάνουν σε απόσταση βολής από τη δεύτερη. Μετά από ένα τετράμηνο και τέσσερις σπαταλημένες ευκαιρίες να βάλει εντός βεληνεκούς τα ανώτατα βαθμολογικά δώματα, η ΑΕΚ αισιοδοξεί πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την υπέρβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου