Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΑΕΚ: Ο Απρίλιος της Ευρώπης

Μετά την κλήρωση με την ΑΕΛ στα ημιτελικά του κυπέλλου η ΑΕΚ έχει τη χρυσή ευκαιρία να «σφραγίσει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο ήδη από τον Απρίλιο.
Η σημερινή είναι η τελευταία μέρα του πενθήμερου ρεπό που δόθηκε από την τεχνική ηγεσία στους παίκτες των «κιτρινοπρασίνων» μετά το 4-0 επί του Ερμή στο «Αμμόχωστος». Το πέντε είναι ο αριθμός-κλειδί για τους Λαρνακείς και για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου, καθώς στις επικείμενες πέντε αναμετρήσεις τους έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν πρόωρα την έξοδό τους στην Ευρώπη.

Μέσα στον Απρίλιο η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, η οποία ευρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, θα αντιμετωπίσει κατά σειρά ΑΠΟΕΛ (πρωτάθλημα), ΑΕΛ (κύπελλο), Ανόρθωση (πρωτάθλημα), ΑΕΛ (κύπελλο) και Ομόνοια (πρωτάθλημα).
Το «κλείδωμα» της Ευρώπης προϋποθέτει δύο βήματα. Το πρώτο είναι η πρόκριση επί της ΑΕΛ. Όχι, επειδή θα ισοδυναμεί με εγγύηση κατάκτησης του τροπαίου, αλλά επειδή κατά 99% θα καταστήσει προνομιούχο (δηλαδή ευρωπαϊκή) και την τέταρτη θέση της βαθμολογίας.
Το δεύτερο βήμα αποτελούν οι νίκες επί ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωσης και Ομόνοιας στις προσεχείς τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, οι οποίες ουσιαστικά θα έχουν μετατρέψει σε αδύνατο τον εκτοπισμό των «κιτρινοπρασίνων» από την πρώτη τετράδα σηματοδοτώντας τοιουτοτρόπως την επιστροφή τους στο Γιουρόπα Λιγκ μετά από μία τριετία.

Εξυπακούεται ότι οι Λαρνακείς δύνανται να εξασφαλίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ακόμη κι αν μείνουν εκτός τετράδας στο πρωτάθλημα, αρκεί φυσικά να κατακτήσουν το κύπελλο. Αλλά προς τούτο θα χρειαστεί να περιμένουν ως τον Μάιο, όταν και είναι προγραμματισμένος ο τελικός της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου