Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Το μαύρο σερί των 121 ημερών

Το ερχόμενο Σάββατο απέναντι στην ΑΕΚ ο ΑΠΟΕΛ ευελπιστεί να βάλει φρένο στη φθίνουσα καμπύλη των εκτός έδρας αποτελεσμάτων του απέναντι σε ομάδες της πρώτης εξάδας.
Μέχρι και το ξεκίνημα του β’ γύρου για τους πρωταθλητές η έδρα ήταν ήσσονος σημασίας παράγοντας για την έκβαση των αναμετρήσεών τους με τους άμεσους ανταγωνιστές τους. Τόσο στο ΓΣΠ όσο και μακριά από αυτό οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν κατεβάσει ρολά και ήταν αήττητοι στα ντέρμπι.

Τις εντός έδρας επιτυχίες επί Ανόρθωσης (2-0) και Ομόνοιας (1-0) συνόδευαν το νικηφόρο πέρασμα από το ΓΣΖ (1-0 την ΑΕΚ), το 0-0 στο «Τσίρειο» (με τον Απόλλωνα) και η «άλωση» του «Αντώνης Παπαδόπουλος» (1-0 την Ανόρθωση). Από εκείνο το παιχνίδι στις 5 Δεκεμβρίου, ωστόσο, η κατάσταση άρχισε να αλλάζει.
Το εντός έδρας 4-4 με την ΑΕΚ (σ.σ. το πρώτο ντέρμπι απέναντι σε ομάδα της εξάδας, στο οποίο παραβιάστηκε η εστία του ΑΠΟΕΛ) ακολούθησε η εκτός έδρας ήττα από τον Ερμή (1-2 στο «Δασάκι»), η οποία σε συνδυασμό με τις δύο (τύποις) εκτός έδρας ισοπαλίες απέναντι στην Ομόνοια (1-1 σε β’ γύρο και πλέι οφ) έχει αφήσει την ομάδα του Τόρστεν Φινκ άνευ νίκης σε τρεις εξόδους του απέναντι σε ομάδες του πρώτου γκρουπ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι σε αυτά τα τρία παιχνίδια η εστία των «γαλαζοκιτρίνων» παραβιάζεται διαρκώς.

Στο ΓΣΖ (μοναδική έδρα ομάδας της πρώτης εξάδας, όπου έχει σκοράρει εις διπλούν) ο ΑΠΟΕΛ φιλοδοξεί το ερχόμενο Σάββατο να τερματίσει αυτό το αρνητικό σερί και να πάρει το πρώτο μεγάλο διπλό έπειτα από τέσσερις μήνες. Προς τούτο είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να επεκτείνει το σερί σκοραρίσματός του σε 16 αγωνιστικές κι ενδεχομένως να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε εκτός έδρας ντέρμπι για πρώτη φορά μετά από 121 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου