Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΕΛ: «Φλερτάρει» επικίνδυνα με τη στραβή

Ακόμη και μετά την αλλαγή προπονητή ο ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να μην πείθει στα ντέρμπι, έστω κι αν παραμένει αήττητος στα τελευταία τέσσερα.
Είναι θέμα οπτικής και διάθεσης. Όσοι θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, εστιάζουν στο ότι μετά από δύο αγωνιστικές στα πλέι οφ ο ΑΠΟΕΛ είναι η μοναδική ομάδα στο α’ γκρουπ που έχει αποσπάσει αποτέλεσμα σε (έστω τύποις) εκτός έδρας παιχνίδι, η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που δεν έχει ηττηθεί μετά από προβάδισμα αντιπάλου (μία νίκη, τρεις ισοπαλίες), ενώ μετρά 7-4-1 στα 12 παιχνίδια του μέχρι στιγμής με τις ομάδες της πρώτης εξάδας.

Όσοι αντικρίζουν το ποτήρι μισοάδειο, στέκονται -πέραν από τη (νέα) υποχώρηση στη δεύτερη θέση- στις εμφανίσεις, οι οποίες έρχονται σε αντιδιαστολή με τα αποτελέσματα. Εξαιρουμένων των πρώτων ντέρμπι της περιόδου (τα 2-0 επί ΑΕΚ και Ανόρθωσης), όπου δεν ήταν χειρότερος των αντιπάλων του, ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ήταν καλύτερος σε κάποια από τις υπόλοιπες -όλες εντός έδρας νίκες- του (τα 1-0 επί Ανόρθωσης εις διπλούν και Απόλλωνα, Ομόνοιας και Ερμή), από τις τέσσερις ισοπαλίες του ήταν πιο κοντά στη νίκη μόνο στο εκτός 0-0 με τον Απόλλωνα και πιο κοντά στην ήττα απέναντι σε ΑΕΚ (4-4) και Ομόνοια (1-1 εις διπλούν), ενώ δίκαιη ήταν και η γκέλα του απέναντι στον Ερμή (1-2).
Τόσο η συγκεκριμένη ήττα όσο και η αντίστοιχη κόντρα στην ΑΕΛ (στο δεύτερο παιχνίδι μέσα στο 2015) εντάχθηκαν στο μαύρο σερί πέντε αγωνιστικών άνευ νίκης των «γαλαζοκιτρίνων», το οποίο ήρθε να διορθώσει σε σημαντικό βαθμό το πλασάρισμά τους και να υπενθυμίσει ότι θετικά αποτελέσματα άνευ αντίστοιχων εμφανίσεων είναι ανέφικτα σε βάθος χρόνου.
Έκτοτε οι όποιες πειστικές εμφανίσεις και νίκες έχουν έρθει είτε απέναντι σε σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους είτε στο κύπελλο, γεγονός που προβληματίζει για την ποιότητα, τη σταθερότητα και τις αντοχές του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος σε αυτό το ρυθμό «φλερτάρει» επικίνδυνα με την επόμενη στραβή ή, ακόμη χειρότερα, με το επόμενο σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων.

Οι εναπομένουσες οκτώ αγωνιστικές είναι υπερβολικά μακρύς δρόμος για να διανυθεί δίχως ήττα, αν η απόδοση της ομάδας δεν σταθεροποιηθεί σε (αρκετά) υψηλότερες στροφές. Τούτο οφείλει να καταστεί κοινή συνείδηση στον Αρχάγγελο, όπως ακριβώς και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής το διαρκές λιβάνισμα στο βάθος του ρόστερ φέρνει περισσότερο σε πομφόλυγα και λιγότερο σε βαθιά ριζωμένη πεποίθηση με πρακτικό αντίκρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου