Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΑΕΛ: Ώρα για ανέβασμα

Από το παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας η ΑΕΛ οφείλει να αρχίσει να ανεβάζει στροφές, προκειμένου να εμφανιστεί ανταγωνιστική στα καθοριστικά παιχνίδια του κυπέλλου.
Αρχής γενομένης από το (εκτός έδρας) 2-2 με τον Ερμή, το οποίο ουσιαστικά την άφησε εκτός πρώτης εξάδας, η ΑΕΛ έχει πανηγυρίσει μόλις δύο φορές στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της. Οι συγκεκριμένες επιτυχίες ήρθαν απέναντι στην Αγία Νάπα (3-0) και Δόξα (2-1), ομάδες δηλαδή σαφώς υποδεέστερες των υποψηφίων αντιπάλων των «λεόντων» στα ημιτελικά του κυπέλλου, το οποίο αποτελεί και τη μοναδική διέξοδό τους για το Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι φυσιολογικό και ως ένα βαθμό κατανοητό πως η έλλειψη κινήτρου και το ένστικτο προστασίας (από αχρείαστους τραυματισμούς ή τιμωρίες) στους αγώνες πρωταθλήματος δυσχεραίνουν σε σημαντικό βαθμό τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες, ωστόσο προϊόντος του χρόνου η ομάδα του Χριστάκη Χριστόφορου πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή της.
Ανεξαρτήτως της ημερομηνίας διεξαγωγής του πρώτου ημιτελικού στο κύπελλο και του αντιπάλου η ΑΕΛ στα προσεχή παιχνίδια πρωταθλήματος και στη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων πρέπει να δουλέψει και να φτάσει -αγωνιστικά και ψυχολογικά- στο κατάλληλο σημείο, προκειμένου ν’ ανταποκριθεί στα παιχνίδια δίχως αύριο που την περιμένουν.

Η σχολαστική κατασκοπία των υποψηφίων αντιπάλων στο κύπελλο δείχνει πως παραπλεύρως του αγωνιστικού χώρου η δουλειά έχει ξεκινήσει, πλέον πρέπει να συμβεί το ίδιο και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου -αρχής γενομένης από το παιχνίδι στο «Δασάκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου