Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Απόλλων: Τώρα είναι πιο δύσκολα

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και από το βράδυ της Τετάρτης η αποστολή του Απόλλωνα στο «Αμμόχωστος» απέναντι στον Ερμή έχει γίνει κατά τι πιο δύσκολη.
Σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών μεταξύ των έξι κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος δεν υπάρχει εμπλεκόμενος (παίκτης, προπονητής, παράγοντας, οπαδός) που να πιστεύει ότι είναι εφικτή η συγκομιδή όλων των προς διάθεση βαθμών (30).

Οι απώλειες συνεπώς είναι εντός προγράμματος και το ζητούμενο είναι σε ποιο χρονικό σημείο θα έλθουν, απέναντι σε ποιον αντίπαλο και ποια θα είναι η αντίδραση σε αυτές (τις απώλειες). Για τον Απόλλωνα, ο οποίος αύριο δοκιμάζεται απέναντι στον (έκτο) Ερμή, η υπεράσπιση της (ανακτημένης) κορυφής στη βαθμολογία και η διατήρηση ή διεύρυνση του +2 από τον πιο κοντινό διώκτη είναι αυτονόητες επιδιώξεις. Σε τελική ανάλυση, αντίπαλος είναι ο θεωρητικά πιο αδύναμος από τους ανταγωνιστές των «κυανολεύκων».
Σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι (σ.σ. το εντός έδρας 2-0 επί της Ανόρθωσης) η ομάδα του Ιοάν Αντόνε έχει υπερδιπλάσιο απουσιολόγιο, αφού στους Σανγκόι (τιμωρημένος) και Ρομπέρ (τραυματίας) έχουν προστεθεί οι Αμντανί, Μεριέμ (τιμωρημένοι) και Αγγελή (τραυματίας). Αυτό αυξάνει το βαθμό δυσκολίας της αποστολής, ακριβώς όπως και ο μεσοβδόμαδος αποκλεισμός του Ερμή από το κύπελλο.
Ο σύλλογος της Αραδίππου έχει πλέον το πρωτάθλημα ως μοναδική δίοδο ανανέωσης της ευρωπαϊκής παρουσίας του και είναι υποχρεωμένος να στοχεύσει στην τρίτη θέση, ώστε να έχει το κεφάλι του ήσυχο (σ.σ. η τέταρτη θέση θα γίνει προνομιούχος, μόνον εφ’ όσον το κύπελλο καταλήξει σε μία από τις τρεις πρώτες ομάδες μετά το πέρας των πλέι οφ).

Οι «φτεροπόδαροι» είναι επί του παρόντος στο -4 από το στόχο τους, ενδιαφέρονται για το άμεσο «μάζεμα» αυτής της διαφοράς (αλλά και την πρώτη εντός έδρας νίκη του σε αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον Απόλλωνα), εξ ου και είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τους «κυανολεύκους» εν όψει του αυριανού αγώνα στο «Αμμόχωστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου