Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ανόρθωση: Τα τρία κακά της μοίρας της

Στο προχθεσινό ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ η Ανόρθωση βίωσε την αλήθεια της ρήσης «ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε και ο γάιδαρος».
Στην πρεμιέρα των πλέι οφ η «Κυρία» κουβάλησε το μειονέκτημα που τη συντροφεύει εδώ και μήνες: αυτό των σημαντικών απωλειών, οι οποίες αφαιρούν ποιότητα και εναλλακτικές από το ρόστερ της αυξάνοντας συνάμα την καταπόνηση όσων έχουν απομείνει να αγωνίζονται διαρκώς.

Ένεκα αυτής της μειονεκτικής αφετηρίας οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της υπέρβασης από το σύλλογο της Αμμοχώστου μέσα στο άντρο των πρωταθλητών ήταν δύο: να φτάσει ο ίδιος σε υψηλότατα επίπεδα απόδοσης και να τον ευνοήσουν (ή, εν πάση περιπτώσει, να μην τον αδικήσουν) οι αστάθμητοι παράγοντες (τύχη, διαιτησία).
Τι συνέβη; Το ακριβώς αντίθετο. Η ομάδα του Αντρέ Πάους είχε καλή απόδοση μόνο κατά διαστήματα, στη διάρκεια των οποίων της έλειψαν η συγκέντρωση και η αποτελεσματικότητα στα τελειώματα, είδε την τύχη να της γυρνά προκλητικά την πλάτη στο τέρμα του ΑΠΟΕΛ και ολοκλήρωσε (ακόμη) ένα παιχνίδι με παράπονα από τη διαιτησία (σ.σ. εκτείνονται από τον πειθαρχικό έλεγχο ως τον μη καταλογισμό πέναλτι).
Υπό αυτές τις συνθήκες και τους ανακάμψαντες Κάλβο και Μακρή να αδυνατούν (φυσιολογικά) να πιάσουν αμέσως τις υψηλότατες στροφές, στις οποίες έπαιζαν προ των τραυματισμών τους, η ήττα στο ΓΣΠ γίνεται ευεξήγητη και μάλλον πρέπει να πιστωθεί στην Ανόρθωση ότι ήρθε με οριακό σκορ και -υπό προϋποθέσεις- θα μπορούσε ακόμη και να είχε αποφευχθεί.

Το δυσάρεστο για την «Κυρία» είναι πως από τα τρία κακά της μοίρας της στο ΓΣΠ η ίδια μπορεί να επηρεάσει και να διορθώσει μόνο το ένα: το ανέβασμα της απόδοσής της και η διατήρησή της σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι δουλειά του Πάους και των παικτών του. Η επιστροφή των τραυματιών είναι θέμα χρόνου, ενώ από τους αστάθμητους παράγοντες η μεν τύχη δεν ελέγχεται, ενώ για τη διαιτησία η διοίκηση του συλλόγου φαίνεται να έχει κατασταλάξει στην εκτίμηση ότι οι υψηλοί τόνοι και οι καταγγελίες δεν οδηγούν πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου