Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΑΕΛ: Αισιοδοξία για το κύπελλο ελέω… πρωταθλήματος

Το πέρας της προημιτελικής φάσης ολοκλήρωσε την τριάδα των υποψηφίων αντιπάλων της ΑΕΛ στα ημιτελικά του κυπέλλου. Βάσει των αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα ο σύλλογος της Λεμεσού νομιμοποιείται να ελπίζει στις πλείστες των κληρώσεων.
Η κατάσταση δεν θα ήταν ουσιωδώς διαφορετική, ακόμη και αν το χθεσινό παιχνίδι στο ΓΣΠ είχε διαφορετική έκβαση. Σε τελική ανάλυση, η Ανόρθωση -ακριβώς όπως και ο ΑΠΟΕΛ- μετέχει στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ και θα είχε διαθέσιμη και εναλλακτική οδό για την έξοδό της στην Ευρώπη.

Με ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια, ωστόσο η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου έχει ως εμπόδια καθ’ οδόν για την κατάκτηση του κυπέλλου και την ανανέωση του ευρωπαϊκού διαβατηρίου της τρεις από τις ομάδες της πρώτης τετράδας της βαθμολογίας -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το συντελεστή δυσκολίας της αποστολής της.
Η ΑΕΛ, ωστόσο, δεν είναι χαμένη από χέρι. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μνηστήρες του τροπαίου η προσοχή της είναι αποκλειστικά εστιασμένη στο (δεύτερο τη τάξει) θεσμό, η άνετη βαθμολογική θέση της και η δυναμικότητα των αντιπάλων της στο β’ γκρουπ της επιτρέπουν μια πιο άρτια προετοιμασία για τα παιχνίδια κυπέλλου.
Επιπροσθέτως ο απολογισμός των «λεόντων» στο πρωτάθλημα απέναντι στους τρεις υποψηφίους αντιπάλους τους στα ημιτελικά επιτρέπει την αισιοδοξία. Αν οι αναμετρήσεις στη κανονική διάρκεια της περιόδου μεταφέρονταν σε νοκ άουτ γύρο, η ΑΕΛ θα πανηγύριζε την πρόκριση απέναντι σε ΑΠΟΕΛ (0-0 στο ΓΣΠ, 2-1 στο Τσίρειο) και ΑΕΚ (1-1 στο ΓΣΖ, 1-0 στο Τσίρειο) και θα αποκλειόταν μόνον από την Ομόνοια (0-2 στο ΓΣΠ, 0-1 στο Τσίρειο).

Φυσικά η εξέλιξη των αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα δεν εγγυάται το παραμικρό για την κατάληξη ενδεχόμενου ζευγαρώματος στο κύπελλο, καταδεικνύει ωστόσο ότι η ΑΕΛ νομιμοποιείται να ελπίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου