Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΑΕΛ: Η επικίνδυνη διπροσωπία

Τα δύο πρόσωπα της ΑΕΛ πριν την ανάπαυλα (κακό) και μετά από αυτήν (καλό) υπονομεύουν την επίτευξη του στόχου της στη σεζόν.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Αν οι ομάδες βαθμολογούνταν με βάση τα αποτελέσματά τους μόνο στο πρώτο ημίχρονο, οι «κίτρινοι» της Λεμεσού θα είχαν 30 βαθμούς, θα ευρίσκονταν στην όγδοη θέση και στο -15 από την κορυφή.
Από την άλλη, αν οι ομάδες βαθμολογούνταν με βάση τα αποτελέσματα μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, οι «λέοντες» θα είχαν 43 βαθμούς, θα ευρίσκονταν στη δεύτερη θέση και στο -1 από την κορυφή.

Αυτές οι (σχεδόν) οβιδιακές μεταμορφώσεις από το ένα ημίχρονο στο άλλο καθιστούν την ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου έναν ποδοσφαιρικό Ιανό. Στη λογική του μισογεμάτου ποτηριού ο σύλλογος της Λεμεσού κατορθώνει μετά την ανάπαυλα να διορθώνει τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου. Στη λογική του μισοάδειου ποτηριού η ΑΕΛ φτάνει κατά κανόνα με μειονέκτημα ως την ανάπαυλα και παίζει με την τύχη της κυνηγώντας στην επανάληψη την ανατροπή των εις βάρος της δεδομένων.
Στο πρωτάθλημα οι «λέοντες» κατάφεραν στην επανάληψη να πάρουν νίκες απέναντι σε Νέα Σαλαμίνα, Οθέλλο, ΑΕΚ, Δόξα και να αποσπάσουν ισοπαλίες από Νέα Σαλαμίνα, Αγία Νάπα και Εθνικό. Στο κύπελλο οι εντός έδρας νίκες επί Εθνικού και Ερμή ήλθαν με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι εκτός έδρας ισοπαλίες-προκρίσεις «σφραγίστηκαν» επίσης με τέρματα στην επανάληψη.
Υπάρχει, ωστόσο, και η άλλη όψη του νομίσματος. Στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ ηττήθηκε στο β’ μέρος απέναντι σε Ερμή, Εθνικό και Ανόρθωση, ενώ υποχρεώθηκε σε ισοπαλίες με Απόλλωνα και Ερμή ένεκα τερμάτων που δέχτηκε μετά την ανάπαυλα.

Η παράταση αυτής της κατάστασης ισοδυναμεί με επικίνδυνη σχοινοβασία για την ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου, ιδίως εν όψει των ημιτελικών του κυπέλλου, όπου μια κακή βραδιά αρκεί, για να γίνει η ζημιά. Γι’ αυτό και ο 50χρονος τεχνικός οφείλει να ψάξει το συντομότερο δυνατό για γιατρειά στο (χρονίζον) πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου