Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ανόρθωση: Επισπεύδοντας το μέλλον

Πριν καν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος, η Ανόρθωση του Αντρέ Πάους πείθει ότι είναι στο σωστό δρόμο για την -ταχύτερη του αναμενομένου- επιστροφή της στην κορυφή.
Προερχόμενη από την πρώτη ήττα της μέσα στο 2015, η οποία την έριξε στην πέμπτη θέση με το τέλος της κανονικής περιόδου, δίχως τέσσερα βασικά γρανάζια της (Κάλβο, Μακρής, Αβραάμ, Γιακοβένκο), χωρίς (εν τη απουσία και του Γκαρσία) «μπαρουτοκαπνισμένες» εναλλακτικές μεσοεπιθετικά και απέναντι σε μια διαιτησία δύο μέτρων και δύο σταθμών στον πειθαρχικό έλεγχο (σ.σ. βλέπε ενδεικτικά περιπτώσεις Χόλγκερσον και Καρλάο), η «Κυρία» κατάφερε την Τετάρτη να αποσπάσει απέναντι στον -κάτοχο του νταμπλ- ΑΠΟΕΛ την πιο βολική ισοπαλία για οικοδέσποινα σε νοκ άουτ φάση δύο αγώνων.

Ο Αντρέ Πάους θα μπορούσε, δίχως να θεωρηθεί ότι αναζητεί άλλοθι ή ότι χτίζει προφίλ λαϊκίζοντας, να επικαλεστεί το βαρύ απουσιολόγιό του ή/και να διαμαρτυρηθεί για το βάθος του ρόστερ. Άδικο δεν θα του χρέωνε ουδείς. Αντ’ αυτού ο 50χρονος Ολλανδός δεν επιτρέπει ούτε στον εαυτό του ούτε στους υπόλοιπους εντός ομάδας να αναλώνονται σε τέτοιες συζητήσεις και απομυζεί συστηματικά ό,τι περισσότερο και καλύτερο μπορεί από τους διαθέσιμους παίκτες.
Φύτος Κυριάκου (18 ετών) και Παναγιώτης Κωνσταντίνου (19 ετών) αποκτήθηκαν -το περασμένο καλοκαίρι και τον Ιανουάριο αντιστοίχως- ως επενδύσεις για το μέλλον. Για τον (αλλιώς γαλουχημένο ποδοσφαιρικά) Πάους όποιος ανήκει στο ρόστερ, είναι ικανός να βοηθήσει, όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν. Γι’ αυτό και στα διαδοχικά ντέρμπι με Απόλλωνα και ο ΑΠΟΕΛ ο Κυριάκου ήταν βασικός και ο Κωνσταντίνου πέρασε αλλαγή.
Το αντεπιχείρημα πως στα εν λόγω παιχνίδια η Ανόρθωση δεν σκόραρε και (κατά συνέπεια) δεν νίκησε είναι απλοϊκό και κοντόφθαλμο. Ο Πάους δεν κοιτά το δέντρο, αλλά το δάσος. Δεν βλέπει τη μικρή, αλλά τη μεγάλη εικόνα. Και με αυτόν τον τρόπο (εκτός από το να κερδίζει πόντους στην εκτίμηση όσων αντιλαμβάνονται το άθλημα, όπως αυτός) φέρνει πιο κοντά το χρονικό σημείο επίτευξης όλων εκείνων που η «Κυρία» στοχεύει να καταφέρει σε ορίζοντα τριετίας. Με άλλα λόγια, ο Ολλανδός και οι παίκτες του κατορθώνουν με τη δουλειά τους να επισπεύδουν το μέλλον.

Ήδη έχουν πείσει ακόμη και τον τελευταίο αμφισβητία πως με λίγο μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ, η απόσταση από την κορυφή δεν θα ήταν επ’ ουδενί σε διψήφια επίπεδα. Και εν όψει πλέι οφ πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα πωλήσουν ακριβά το τομάρι τους, προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι ικανοί και έτοιμοι για την επόμενη υπέρβαση. Αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι στο ΓΣΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου