Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Το ντέρμπι του Φινκ

Ανεξαρτήτως της τελικής έκτασης που θα λάβει το απουσιολόγιο του ΑΠΟΕΛ, η έκβαση του επικείμενου ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τον Τόρστεν Φινκ.
Ο Γερμανός τεχνικός έχει συμπληρώσει μια ενδεκάδα αγώνων στον πάγκο των «γαλαζοκιτρίνων». Ήττα δεν έχει γνωρίσει ακόμη (5-2-0 στο πρωτάθλημα, 3-1-0 στο κύπελλο), αλλά στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα οι πιθανότητες να σπάσει το ρόδι είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

Το άθροισμα τιμωρημένων, τραυματιών, ανέτοιμων και αμφίβολων φτιάχνει… ενδεκάδα (και κάτι παραπάνω) δυσχεραίνοντας στο μέγιστο βαθμό την προσπάθεια του 48χρονου να καταρτίσει ένα αρχικό σχήμα επαρκώς ανταγωνιστικό για τις απαιτήσεις μιας τέτοιας αναμέτρησης.
Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ θα εμφανιστεί με μια ενδεκάδα, η οποία -ως προς τα πρόσωπα και τις θέσεις τους σε αυτήν- θα είναι πρωτοεμφανιζόμενη, συνεπώς μειονεκτούσα σε ομοιογένεια, δέσιμο, αυτοματισμούς. Εξ ίσου δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η απώλεια ποιότητας, αφού οι πλείστοι των απόντων είναι βασικά γρανάζια της «γαλαζοκίτρινης» μηχανής.
Ο Φινκ καλείται να «μασκαρέψει» και να υπερκαλύψει όλα αυτά τα ελλείμματα, προκειμένου η ομάδα του να διεκδικήσει τη νίκη και το προσπέρασμα στην κορυφή. Το πρώτο σκέλος της αποστολής του αφορά την ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του, ώστε να εμφανιστούν «με το μαχαίρι στα δόντια» και έτοιμοι να πωλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους. Για τον ελλιπέστατο ΑΠΟΕΛ θα είναι κομβικής σημασίας η έκβαση του ντέρμπι να κριθεί στο πάθος, το χαρακτήρα, τη διάθεση, την ψυχή -και όχι στην αγωνιστική, τεχνική και ποιοτική υπεροχή.
Το δεύτερο σκέλος της αποστολής του Φινκ αφορά τις επιλογές του. Μέχρι στιγμής έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του ρόστερ κι έχει αποκτήσει άποψη για τις δυνατότητές τους. Αφ’ ης στιγμής οι πολυάριθμες απουσίες έχουν ανεβάσει ήδη υπέρμετρα το δείκτη του ρίσκου, ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να πάει στις πιο σίγουρες λύσεις. Με άλλα λόγια, οφείλει να χρησιμοποιήσει παίκτες με βάση όσα του έχουν δείξει ήδη μέσα στο γήπεδο και όχι με βάση όσα ο ίδιος ευελπιστεί ότι μπορεί να του δώσουν.

Από την επιτυχή διεκπεραίωση αυτής της διττής αποστολής του θα κριθεί (εν πολλοίς, πριν καν ακουστεί το πρώτο σφύριγμα) και η τύχη του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου