Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΑΕΛ: Κίνητρα υπάρχουν

Απέναντι στη Δόξα η ΑΕΛ «έσβησε» τους ψιθύρους για την αγωνιστική ακεραιότητα και εντιμότητά της. Εν όψει Αγίας Νάπας η επιδίωξη της νίκης εδράζεται σε ακόμη περισσότερους λόγους.
Ο Χριστάκης Χριστοφόρου έχει καταστήσει δημόσια σαφές ότι τα επικείμενα παιχνίδια πρωταθλήματος λειτουργούν εν είδει προετοιμασίας για τις αναμετρήσεις των «λεόντων» στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Με άλλα λόγια, μέσω των πλέι οφ ο σύλλογος της Λεμεσού επιδιώκει αφ’ ενός να διατηρηθεί στην πρέπουσα αγωνιστική κατάσταση, αφ’ ετέρου να δοκιμάσει πρόσωπα και τακτικές, προκειμένου να εμφανίσει το καλύτερο πρόσωπό του στη διοργάνωση που τον οδηγεί στην Ευρώπη.

Μολονότι δεν έχει λεχθεί επισήμως, είναι εξ ίσου αδιαμφισβήτητο ότι οι αγώνες της β’ φάσης του πρωταθλήματος αποτελούν κριτήριο για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ. Στο μυαλό του προπονητή της έχουν αρχίσει ήδη να στριφογυρίζουν σκέψεις για το ρόστερ της επόμενης περιόδου και οι τελικές αποφάσεις του για το υπάρχον έμψυχο δυναμικό θα ληφθούν το προσεχές δίμηνο.
Κίνητρα, ωστόσο, προσφέρει και η στατιστική. Στο επικείμενο παιχνίδι με την Αγία Νάπα στο «Τσίρειο» η ΑΕΛ έχει την ευκαιρία να πετύχει για πρώτη φορά στη σεζόν κολλητές νίκες, επίτευγμα για το οποίο πασχίζουν οι ομάδες που αγωνιούν για την παραμονή (Νέα Σαλαμίνα, Αγία Νάπα, Οθέλλος, Δόξα)!

Επιπροσθέτως ο σύλλογος της Λεμεσού έχει τη δυνατότητα -για πέμπτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα- να συμπληρώσει τρεις αγωνιστικές άνευ ήττας και ακολούθως να επιχειρήσει να επιμηκύνει το εν λόγω σερί, που είναι το μεγαλύτερο που έχει «τρέξει» μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου