Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Έσωσε την παρτίδα!

Μολονότι δεν τον ανέβασαν στην κορυφή, το αποτέλεσμα και (κυρίως) η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι κορυφής νομιμοποιούν την αισιοδοξία για την επιτυχή υπεράσπιση των εγχώριων πρωτείων.
Στην προχθεσινή επίσκεψη του Απόλλωνα στο ΓΣΠ, τα δεδομένα δεν ήταν ουσιωδώς διαφοροποιημένα για τους «γαλαζοκιτρίνους» απ’ ό,τι στην αντίστοιχη αναμέτρηση στο β’ γύρο. Ένεκα των (αριθμητικά περισσοτέρων και ποιοτικά βαρύτερων) απουσιών οι πρωταθλητές ήταν υποχρεωμένοι και στα δύο παιχνίδια να κοιτάξουν πρώτιστα να σώσουν την παρτίδα (μη ήττα) και έπειτα να την κερδίσουν (νίκη).

Στην πρώτη απόπειρα, αποκόμισαν το μέγιστο κέρδος ελέω αναποτελεσματικότητας και απροσεξίας των «κυανολεύκων», προχθές υποχρεώθηκαν να συμβιβαστούν με την ισοπαλία, η οποία τους κράτησε πίσω από το σύλλογο της Λεμεσού.
Ό,τι -σε πρώτη ανάγνωση- φέρνει περισσότερο σε αποτυχία, αποδεικνύεται -με μια προσεκτική ματιά- ότι ενέχει πλείστες θετικές πτυχές. Ο ΑΠΟΕΛ παρατάχθηκε στο ΓΣΠ δίχως μια ντουζίνα βασικούς (Πάρντο, Γκιλιέρμε, Κακά, Εφραίμ, Μαντούκα, Τζεμπούρ), με δύο σημαντικά γρανάζια (Αλωνεύτης, Βινίσιους) εντός αποστολής, αλλά ανέτοιμα να βοηθήσουν και με μια πρωτοεμφανιζόμενη ενδεκάδα.
Κατέβαλε το τίμημα δεχόμενος δύο γκολ, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφύγει, όμως πλην τούτου ουδέν άλλο στην εμφάνισή του έδωσε λαβή για ψόγο. Ο Τόρστεν Φινκ πιστώνεται ότι στελέχωσε και προετοίμασε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ενδεκάδα ειδικών συνθηκών, η οποία δεν πτοήθηκε ούτε από την αναποδιά του γρήγορου τραυματισμού του Λάνιγκ, προηγήθηκε δις και έψαξε μέχρι τέλους το γκολ της νίκης.
Αποτελεί προφανώς ειρωνεία της τύχης ότι ο Γερμανός δικαιώθηκε στο έπακρο από τη μεσοεπιθετική τριάδα του, την οποία απάρτιζαν ο Γκόμες (για τον οποίο πολλοί απορούσαν γιατί ήταν παραγκωνισμένος στο ξεκίνημα της θητείας του Φινκ στον ΑΠΟΕΛ), ο ντε Βινσέντι (για τον οποίο πολλοί απορούσαν γιατί επιμένει στη χρησιμοποίησή του ο 47χρονος) και ο Ναφίου (για τον οποίοι πολλοί είχαν αρχίσει ν’ αναρωτιούνται γιατί ήλθε στον Αρχάγγελο)!

Με το 2-2 ο ΑΠΟΕΛ δεν κέρδισε την παρτίδα (δεν ανέβηκε στην κορυφή), αλλά την έσωσε. Παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από τον Απόλλωνα, κέρδισε εντυπώσεις και παίκτες, ενώ μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι με την επιστροφή των τιμωρημένων, των ανέτοιμων και των τραυματιών θα σαλπίσει -μετά τη διακοπή- την αντεπίθεση για την κατάκτηση του τίτλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου