Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Απόλλων: Ο κίνδυνος των χαμένων ευκαιριών

Καθ’ οδόν για το πρωτάθλημα ο Απόλλων εύχεται να μην πληρώσει το τίμημα των απολεσθεισών ευκαιριών να «καθαρίσει» πρόωρα την κούρσα του τίτλου.
Μολονότι του παρουσιάζονται με ασυνήθιστη συχνότητα το τελευταίο διάστημα, ο σύλλογος της Λεμεσού έχει αποτύχει ήδη εις τριπλούν να εκμεταλλευτεί ευνοϊκότατες προϋποθέσεις και συγκυρίες, ώστε να μετατραπεί σε απόλυτο αφεντικό για τα εγχώρια πρωτεία.

Στην προτελευταία αγωνιστική της α’ φάσης του πρωταθλήματος ταξίδεψε στο ΓΣΠ με πλεονέκτημα τριών βαθμών. Απέναντι σ’ έναν ελλιπή ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έπαιξε με δέκα στο τελευταίο εικοσάλεπτο, απέτυχε να διπλασιάσει το προβάδισμά του στη βαθμολογία και βρέθηκε δεύτερος στην ισοβαθμία.
Την επόμενη αγωνιστική (με το 2-0 επί της Ανόρθωσης στο «Τσίρειο» και το 1-1 του ΑΠΟΕΛ με την Ομόνοια) επανήλθε στην κορυφή με πλεονέκτημα δύο βαθμών, αλλά στην πρεμιέρα των πλέι οφ ξανάπεσε δεύτερος ελέω της απρόσμενης ήττας από τον Ερμή. Τι είδους γκέλα ήταν αυτό το 0-1 στο «Αμμόχωστος» αποδείχθηκε στα επόμενα παιχνίδια, τα οποία οι «φτεροπόδαροι» έχασαν με βαριά σκορ…
Η νέα ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ με την Ομόνοια στην 24η αγωνιστική και η δική τους (τυχερή) νίκη επί της ΑΕΚ (1-0) έφεραν τους «κυανολεύκους» εκ νέου σε θέση οδηγού, όμως το περασμένο Σάββατο απέναντι στους αποδεκατισμένους πρωταθλητές η ομάδα του Ιοάν Αντόνε απέτυχε εκ νέου να κάνει το καθοριστικό βήμα.
Το τελικό 2-2 έφτανε μεν για την προάσπιση της πρώτης θέσης, ωστόσο ο τρόπος που κύλησε το παιχνίδι και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ όσο και η απόδοση του Απόλλωνα μετριάζουν την αισιοδοξία εν όψει της συνέχειας. Μέσα στα πλέι οφ ο σύλλογος της Λεμεσού ακόμη δεν έχει πραγματοποιήσει πειστική εμφάνιση και, αν δεν ανεβάσει στροφές, το στραβοπάτημα είναι αναπόφευκτο.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο άγραφος κανόνας πως η μπάλα τιμωρεί για τις αθρόα σπαταλημένες ευκαιρίες. Και ο Απόλλωνας θα πρέπει να προσέξει, ώστε ο τίτλος, για τον οποίο έχει προσώρας τον πρώτο λόγο, να μην του ξεγλιστρήσει την τελευταία στιγμή, επειδή θα έχουν χαθεί υπερβολικά πολλές ευκαιρίες πρόωρης κατάκτησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου