Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Απόλλων: Η «ύπουλη» ευκαιρία

Δίκοπο μαχαίρι για τον Απόλλωνα αποτελούν οι πλείστες και σημαντικές απουσίες του ΑΠΟΕΛ εν όψει της σαββατιάτικης αναμέτρησής τους στο ΓΣΠ.
Οι προϋποθέσεις δεν θα μπορούσαν να είναι ευνοϊκότερες. Μια στροφή πριν από το ντέρμπι κορυφής στην έδρα του πρωταθλητή ο Απόλλων κατέβαλε για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο την ΑΕΚ, επέστρεψε στην κορυφή (με προβάδισμα ενός βαθμού που του επιτρέπει να παίξει για δύο αποτελέσματα) και είδε με ικανοποίηση την επιστροφή των Σανγκόι (από τιμωρία), Στυλιανού και Λόπεθ (από τραυματισμούς).

Το γλυκό ήρθε να δέσει με τις απανωτές αναποδιές στο αντίπαλο στρατόπεδο, καθώς οι «κυανόλευκοι» είναι πολύ πιθανό ν’ αντιμετωπίσουν έναν αποδεκατισμένο ΑΠΟΕΛ (τιμωρημένοι Γκιλιέρμε, Κακά, Τζεμπούρ, τραυματίες οι Καρλάο, Εφραίμ, Μαντούκα, ανέτοιμοι οι Βινίσιους, Αλωνεύτης). Δεν χωρεί αμφιβολία. Αν ο Απόλλων επιθυμεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, η ευκαιρία του είναι το ερχόμενο Σάββατο: άλωση του ΓΣΠ, προβάδισμα τεσσάρων βαθμών, ξεκάθαρο αγωνιστικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα.
Αυτά, φυσικά, στη θεωρία. Η οποία συχνά πάει περίπατο με το πρώτο κύλισμα της μπάλας στο χορτάρι. Ο Απόλλων οφείλει να είναι επαρκώς προειδοποιημένος και προετοιμασμένος: στο αντίστοιχο παιχνίδι του β’ γύρου η αθρόα σπατάλη ευκαιριών απέναντι σ’ έναν αριθμητικά μειονεκτούντα αντίπαλο του γύρισε μπούμερανγκ στην τελευταία φάση του αγώνα. Ακόμη πιο νωπός είναι ο αποκλεισμός της Ανόρθωσης απέναντι σε μια σχεδόν ολότελα αλλαγμένη ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ.

Στο ποδόσφαιρο έχει αποδειχθεί πλειστάκις ότι το πληγωμένο θηρίο είναι το πιο επικίνδυνο. Ο πρωταθλητής είναι στριμωγμένος στη γωνία και αυτό θα του βγάλει ενισχυμένο το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Δεν θα είναι αρκετό να τον βγάλει νικητή απέναντι σ’ έναν μελετημένο και συγκεντρωμένο αντίπαλο, ο οποίος θα καταστήσει την ποιότητα ως το κριτήριο για την έκβαση του αγώνα, θα είναι όμως η ειδοποιός διαφορά, αν ο Απόλλων εμφανιστεί στο ΓΣΠ εφησυχασμένος ή/και αλαζονικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου