Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ομόνοια: Οι αριθμοί εν όψει πλέι οφ

Η μέχρι στιγμής πορεία και πρόοδος της είναι καλύτερες του αναμενομένου, ωστόσο οι επιδόσεις της κανονικής περιόδου καταδεικνύουν τι απαιτείται για το επόμενο εξελικτικό βήμα της Ομόνοιας.
Το «τριφύλλι» έκλεισε την α’ φάση του πρωταθλήματος στην τρίτη θέση με 39 βαθμούς: έναν λιγότερο απ’ όσους θα είχε, αν μετρούσαν μόνο τα αποτελέσματά της στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έξι περισσότερους από τη συγκομιδή της πριν την ανάπαυλα. Η υστέρηση των «πρασίνων» στο πρώτο 45λεπτο (ή η άνοδός τους στην επανάληψη, αν προτιμάτε) τεκμαίρεται και με βάση τα τέρματά τους: 13-12 στο α’ μέρος, 19-10 στο β’.

Η Ομόνοια διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα μεταξύ των ομάδων της πρώτης εξάδας. Το παράδοξο είναι πως στην κανονική περίοδο ουδέποτε έμεινε «άσφαιρη» σε διαδοχικά παιχνίδια, επίσης ουδέποτε όμως κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε κολλητές αγωνιστικές.
Το «τριφύλλι» διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο τρέχον σερί σκοραρίσματος στο πρωτάθλημα (11 αγωνιστικές) και ασφαλώς έχει κάθε συμφέρον να το επεκτείνει, από την άλλη ωστόσο είναι επιτακτική ανάγκη να κρατά πιο συχνά το μηδέν, τουλάχιστον για όσο διάστημα δεν αυξάνει την παραγωγικότητά του σε κάτι παραπάνω από 1,45 γκολ ανά παιχνίδι. Ας μη λησμονείται, άλλωστε, ότι οι μόλις έξι ανέπαφες εστίες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι η χειρότερη επίδοση μεταξύ των ομάδων της πρώτης εξάδας.
Άλλοι τομείς που χρήζουν βελτίωσης εν όψει πλέι οφ είναι οι χαμένοι βαθμοί μετά από προβάδισμα (οι 10 πεταμένοι ως τώρα είναι η χειρότερη επίδοση μεταξύ των ανταγωνιστών της στα πλέι οφ), καθώς και οι κερδισμένοι μετά από προβάδισμα αντιπάλου (σ.σ. μόνον ο Απόλλωνας έχει αποσπάσει λιγότερους από τους 4 που έχει κερδίσει ως τώρα η Ομόνοια).

Τέλος, για την εμπλοκή της στη διεκδίκηση του τίτλου η ομάδα του Κώστα Καϊάφα είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί κι ένα πιο ευρύ σερί νικών από το μεγαλύτερό της στην α’ φάση (τρεις αγωνιστικές) και τουλάχιστον ένα παρόμοιο άνευ ήττας όπως το διάρκειας έξι αγωνιστικών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου