Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ανόρθωση: Τρίτη και… φαρμακερή;

Για τρίτη φορά στην τρέχουσα περίοδο τρεις ήττες εντός τεσσάρων αγωνιστικών απειλούν να βγάλουν την Ανόρθωση από την τροχιά επίτευξης των στόχων της.
Η διαχείριση των διαδοχικών αναμετρήσεων με ομάδες της πρώτης εξάδας αναδεικνύεται σε αχίλλειο πτέρνα της «Κυρίας» στο τρέχον πρωτάθλημα. Στις πρώτες τέσσερις στροφές του η ομάδα του Αντρέ Πάους ηττήθηκε από Ομόνοια (2-3), Ερμή (0-1), ΑΠΟΕΛ (0-2) και νίκησε στο μεσοδιάστημα μόνον την ΑΕΚ (2-1). Ο στόχος για ένα καλό μπάσιμο στη σεζόν πήγε περίπατο.

Από την 11η ως τη 14η αγωνιστική ο σύλλογος της Αμμοχώστου έχασε από Απόλλωνα (0-1), τον ΑΠΟΕΛ (0-1), ΑΕΚ (0-1) και νίκησε στο μεσοδιάστημα μόνον την Ομόνοια (2-1). Ο στόχος της κάλυψης του χαμένου εδάφους από την κορυφή έμεινε απραγματοποίητος.
Στις περασμένες τέσσερις αναμετρήσεις της για το πρωτάθλημα η Ανόρθωση ηττήθηκε από Απόλλωνα (0-2), ΑΠΟΕΛ (0-1), Ομόνοια (1-3) και νίκησε στο μεσοδιάστημα μόνον τον Ερμή (3-1). Ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη τελεί υπό άμεσο κίνδυνο.
Όπως γίνεται αντιληπτό από την παράθεση των αποτελεσμάτων, ως κοινοί παρονομαστές σε κάθε ένα από τα προαναφερθέντα καρέ αναδεικνύονται η διαρκής παραβίαση της εστίας της «Κυρίας» (ακόμη και στα νικηφόρα γι’ αυτήν παιχνίδια) και η «αφλογιστία» της σε τουλάχιστον δύο εξ αυτών.

Από τα δύο προηγούμενα καρέ η Ανόρθωση εξήλθε με εντός έδρας νίκες επί της Αγίας Νάπας (4-1) και του Ερμή (2-0), αυτή τη φορά ωστόσο δοκιμάζεται εκτός έδρας και μάλιστα απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Σε περίπτωση νίκης η ομάδα του Πάους θα έχει κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν όμως για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα υποστεί τέταρτη ήττα εντός πέντε αγωνιστικών, τότε η είσοδος στην εξάδα ενδέχεται να αποδειχθεί ο μόνος επιτευχθείς στόχος στο τέλος της περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου