Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ανόρθωση: Άνοιξε παράθυρο ευκαιρίας

Το τέλος των αγγλικών εβδομάδων και τα ημιτελικά του κυπέλλου δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου από την Ανόρθωση.
Τρεις ήττες και τέσσερις αφλογιστίες σε ισάριθμα παιχνίδια (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) ήταν υπερβολικά πολλές για την ποιότητα αυτής της Ανόρθωσης. Τα μαύρα σερί τερματίστηκαν αμφότερα στο προχθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Ερμή (3-1), έστω κι αν για την «Κυρία» το ευκταίο θα ήταν αυτή η επιτυχία να είχε έρθει λίγο νωρίτερα.

Παρά την απουσία μισής ντουζίνας ποδοσφαιριστών (τραυματίες οι Κάλβο, Γκαρσία, Γιακοβένκο, τιμωρημένοι οι Νούχου, Μάκος, Μαϊσουράτζε) η «Κυρία» κυριάρχησε απόλυτα έναντι των «φτεροπόδαρων», μέτρησε την ενδέκατη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια που άνοιξε το σκορ και στο πρόσωπο του Μαραγκού βρήκε τον 12ο σκόρερ της στην τρέχουσα περίοδο.
Η ολοκλήρωση των αγγλικών εβδομάδων συνέπεσε με το σκαρφάλωμα του συλλόγου της Αμμοχώστου στην τέταρτη θέση και το πλησίασμα της (τρίτης) ΑΕΚ σε απόσταση βολής. Εφ’ εξής η ομάδα του Αντρέ Πάους θα έχει περισσότερο χρόνο για αναζωογόνηση και προετοιμασία μεταξύ των υποχρεώσεών της στο πρωτάθλημα, ενώ συνάμα θα αντιμετωπίσει ομάδες που θα σπαταλούν δυνάμεις και συγκέντρωση στους ημιτελικούς του κυπέλλου (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Ομόνοια).

Η Ανόρθωση καλείται να αξιοποιήσει αυτή τη συγκυρία, προκειμένου να υπερκαλύψει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα προβλήματα που δημιουργούν στο ρόστερ της οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες. Ιδίως μέσα στο 2015 η «Κυρία» έχει μάθει να ζει με τις αναγκαστικές απουσίες και, αν η κατάσταση δεν γνωρίσει περαιτέρω έξαρση, τότε η δυναμική του συνόλου και η έλλειψη πρόσθετης καταπόνησης μπορούν να την ωθήσουν στο καπάρωμα μιας θέσης στο προσεχές Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου