Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Απόλλων: Μεριέμ και Σανγκόι κρατούν τα κλειδιά

Εν τη απουσία σημαντικών μονάδων στα μετόπισθεν η φυγή προς τα μπρος φαντάζει για τον Απόλλωνα η μοναδική οδός επιτυχίας απέναντι στην ΑΕΚ, έστω κι αν κρύβει κινδύνους.
Χωρίς τους τραυματίες Αντράντε, Βασιλείου και Ρομπέρ οι «κυανόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να παρατάξουν μια αμυντική γραμμή ουσιωδώς διαφοροποιημένη από αυτήν που τους βοήθησε να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Όποια σύνθεση κι αν επιλέξει για τα μετόπισθεν ο Ιοάν Αντόνε θα υστερεί σίγουρα σε δέσιμο, αυτοματισμούς και πιθανότατα σε ποιότητα. Απέναντι στη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος η συγκεκριμένη παράμετρος μπορεί εξαιρετικά εύκολα να εξελιχθεί σε αχίλλειο πτέρνα.

Ο Απόλλωνας καλείται να αφαιρέσει πίεση από την άμυνά του μεταφέροντας τον κύριο όγκο του παιχνιδιού στο μισό του γηπέδου, όπου θα αμύνεται η ΑΕΚ. Λέγεται εύκολα, μοιάζει ρεαλιστικό, αλλά είναι ζόρικο στην εφαρμογή, διότι -εν τη απουσία του οργανωτή Τομάς και με οδηγό την πρόσφατη νίκη του Ερμή επί των «κυανολεύκων»- οι Λαρνακείς αναμένεται να δώσουν μπάλα και πρωτοβουλία στο σύλλογο της Λεμεσού ψάχνοντας το γκολ στις αντεπιθέσεις μέσω των ταχύτατων εξτρέμ τους.
Οι παίκτες του Αντόνε καλούνται συνεπώς να ελέγξουν το ρυθμό και να δώσουν τον τόνο στο παιχνίδι, δίχως όμως να αφήνουν εκτεθειμένα τα μετόπισθεν. Η επίτευξη αυτού του στόχου φαίνεται να περνά κυρίως μέσα από τα πόδια δύο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι επιστρέφουν έπειτα από τιμωρία.
Ο ένας είναι ο Καμέλ Μεριέμ, από τα πόδια του οποίου θα περάσει η ανάπτυξη των «κυανολεύκων». Ο Αλγερινός θα πρέπει να ανεβοκατεβάζει το ρυθμό ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας του: γρήγορα, όταν μπορεί να βρει ανέτοιμη την αντίπαλη άμυνα και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Παπουλή και Γκιέ Γκιέ, αργά, όταν κινδυνεύει να πιαστεί η ίδια με την άμυνά της σε κατάσταση ανισορροπίας.

Ο δεύτερος είναι ο Γκαστόν Σανγκόι, ο οποίος εμφανίζεται διατεθειμένος να «ξεμπουκώσει» έπειτα από τον αναγκαστικό παροπλισμό του για έξι αγωνιστικές. Ο Αργεντινός προσδίδει προσωπικότητα και ποιότητα στο παιχνίδι της ομάδας του, ενώ τόσο τα στημένα του όσο και η ικανότητά του να ντριμπλάρει και να εκτελεί σε μικρό χώρο είναι μείζονος σημασίας απέναντι σε μια καλά οργανωμένη άμυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου