Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΑΕΚ: Τα δύο γκολ και η υπέρβαση

Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να μπει στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης και οι αριθμοί δείχνουν πως η υπέρβαση έχει πλέον πλησιάσει πιο κοντά από ποτέ.
Μια απλή καταγραφή των έξι ηττών των «κιτρινοπράσινων» στο τρέχον πρωτάθλημα (ΑΠΟΕΛ 0-2, Ανόρθωση 1-2, Εθνικός* 1-2, Ομόνοια 1-3, ΑΕΛ* 0-1 και Απόλλων* 0-1) αρκεί να καταδείξει τι πρέπει να επιδιώξει και τι να αποφύγει η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν στο επικείμενο παιχνίδι με τους πρωταθλητές.

Εξαιρουμένου του 5-2 της πρεμιέρας στο «Τσίρειο» η ΑΕΚ δεν έχει νικήσει σε άλλη αναμέτρηση που έχει δεχτεί δύο ή περισσότερα γκολ. Το εκτός έδρας 4-4 με τον ΑΠΟΕΛ και το εντός έδρας 2-2 με τον Οθέλλο ενισχύουν αυτή τη θέση, ενώ συνάμα αποτελούν και τα δύο παιχνίδια, στα οποία οι Λαρνακείς απέτυχαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, μολονότι πέτυχαν δύο ή περισσότερα τέρματα (σ.σ. στις υπόλοιπες 10 αναμετρήσεις μέτρησαν ισάριθμες νίκες).
Τούτων δοθέντων μόνον ως καλός οιωνός μπορεί να εκληφθεί ότι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ οι «κιτρινοπράσινοι» θα έχουν συμπληρώσει σχεδόν δύο μήνες από την τελευταία φορά που η εστία τους παραβιάστηκε δις. Αισιοδοξία εμπνέει επίσης το αδιάλειπτο σκοράρισμα εδώ και δέκα αναμετρήσεις στο ΓΣΖ, εκ των οποίων στις τέσσερις τελευταίες η ΑΕΚ σημειώνει τουλάχιστον δύο γκολ.
Συνεπώς, αν οι Λαρνακείς κατορθώσουν να διατηρήσουν τον πρόσφατο μέσο όρο τερμάτων σε άμυνα κι επίθεση, θα είναι αγκαλιά με τη νίκη-υπέρβαση που θα τους βάλει στο κόλπο της διεκδίκησης της δεύτερης θέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου