Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΕΛ: Ένα βολικό ντέρμπι

Στο ποδόσφαιρο έχει αποκτήσει αξία άγραφου νόμου. Μετά από ένα απρόσμενο, ανάποδο ή/και βαρύ αποτέλεσμα ο προπονητής μιας ομάδας θέλει όσο το δυνατόν συντομότερα το επόμενο παιχνίδι (ώστε η προσοχή να στραφεί άμεσα αλλού) και κατά κανόνα δεν δυσανασχετεί ιδιαίτερα, αν ο επόμενος αντίπαλος είναι ιδιαίτερα ισχυρός, αφού η ομάδα του απαλλαγμένη από την πίεση μπορεί να κυνηγήσει το αποτέλεσμα-έκπληξη ποντάροντας σε μια υπεροπτική ή υπερβολικά χαλαρή αντιμετώπισή της.

Στην ΑΕΛ, πέντε μέρες μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι από τον Απόλλωνα, το πρόγραμμα επιφυλάσσει το εξ αντικειμένου πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι: αυτό στο ΓΣΠ με τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. Υπό μία έννοια, άμεσα σχετιζόμενη με το προαναφερθέν αξίωμα, είναι ένα βολικό ντέρμπι για τον Ιβάιλο Πέτεφ και τους παίκτες του. Σε τέτοιο παιχνίδι η ήττα δεν είναι εκτός προγράμματος, ενώ οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα αξιολογηθεί άκρως θετικά, αφού θα σηματοδοτεί την υγιή αντίδραση της ομάδας και συνάμα την πρώτη απώλεια βαθμών των «γαλαζοκιτρίνων».
Η ΑΕΛ έχει την ευκαιρία μέσα από το αυριανό ντέρμπι να εξιλεωθεί για τις μέχρι στιγμής μέτριες εμφανίσεις της εντός συνόρων, να ανακάμψει βαθμολογικά, να αντλήσει αυτοπεποίθηση εν όψει της συνέχειας και, αυτονόητα, να πάρει και μια μεταχρονολογημένη εκδίκηση για την απώλεια του πρωταθλήματος την περασμένη περίοδο.

Ότι ένεκα φόρμας και απουσιών χρίζεται ως αουτσάιντερ, επίσης εξυπηρετεί τον Πέτεφ. Τα καλύτερα παιχνίδια (και αποτελέσματά) της στην τρέχουσα περίοδο η ομάδα του τα έκανε απέναντι σε Ζενίτ και Τότεναμ, όταν δηλαδή είχε κόντρα τις πιθανότητες και μπορούσε να εφαρμόσει τακτική αντεπιθέσεων, δίχως να χρειάζεται ν’ απολογηθεί γι’ αυτήν την τακτική επιλογή. Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι ισχύει και για το ντέρμπι στο ΓΣΠ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου