Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΕΛ: Τι σκέπτεται ο Σοφοκλέους

Φρούδες πάνε να αποδειχθούν οι ελπίδες επιστροφής της ηρεμίας στην ΑΕΛ μετά το άνετο 4-0 επί της Δόξας στο «Μακάρειο». Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, ένα νέο σίριαλ έρχεται να επηρεάσει την καθημερινότητα των «λεόντων» -αυτή τη φορά με επίκεντρο τον Ανδρέα Σοφοκλέους.
Για τον τελευταίο είναι σχεδόν καθολική η εκτίμηση πως η επικείμενη Γενική Συνέλευση στις 11 Οκτωβρίου, η οποία θα είναι και εκλογική, θα σηματοδοτήσει την αποχώρησή του από την προεδρία του σωματείου. Το αμφιλεγόμενο ζήτημα, ωστόσο, είναι αν θα το πράξει, προκειμένου να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα της εταιρείας ή ως προάγγελο της αποχώρησής του και από τον έτερο προεδρικό θώκο.

Έχοντας ανεβάσει την ομάδα σε επίπεδο μόνιμης πρωταγωνίστριας και με την προοπτική του νέου γηπέδου (που θα προσδώσει άλλη δυναμική) ο Σοφοκλέους φαινομενικά δεν έχει λόγους να σκέπτεται τέτοια απαγκίστρωση. Από την άλλη, ωστόσο, φημολογείται πως είναι σοβαρά προβληματισμένος από την εξέλιξη της κόντρας της διοίκησης με τους οργανωμένους, η οποία (κόντρα) γνώρισε μια νέα κορύφωση το περασμένο Σάββατο με την είσοδο των οπαδών στα αποδυτήρια και το τελεσίγραφο προς παίκτες και προπονητές («Νικήστε τη Δόξα ή μη γυρίσετε στη Λεμεσό!»).
Η απουσία του προέδρου της ΑΕΛ από το «Μακάρειο» (σ.σ. μολονότι ευρισκόταν στην Κύπρο, παρακολούθησε το παιχνίδι τηλεοπτικά) έριξε ακόμη περισσότερο νερό στο μύλο ωθώντας πολλούς στη σκέψη πως το ποτήρι της υπομονής ή της ανοχής (αναλόγως της οπτικής γωνίας) ξεχείλισε…

Μέχρι στιγμής ο Σοφοκλέους δεν έχει αφήσει να διαρρεύσει κάτι για τις σκέψεις του ούτε έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει δημοσίως την πρόθεση αποχώρησής του από το σωματείο ή/και την εταιρεία. Είτε το σκέπτεται είτε όχι, ωφέλιμο θα ήταν να το δημοσιοποιήσει, ώστε να απαλλάξει την ομάδα από μια αχρείαστη περίοδο αβεβαιότητας και ανησυχίας. Είναι το τελευταίο που χρειάζεται η ΑΕΛ μετά το πρόσφατο σίριαλ με το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Νίκο Παναγιώτου και την κλιμάκωση της σχέσης διοίκησης και οργανωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου