Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Αντίδραση μεγάλης ομάδας



Ο πρώτος κύκλος επίσημων αναμετρήσεων στην αγωνιστική περίοδο 2014/15 ολοκληρώθηκε χθες για τον Απόλλωνα. Μετά από τέσσερα παιχνίδια εντός 11 ημερών οι «γαλάζιοι» θα έχουν τη δυνατότητα να ανασυντάξουν δυνάμεις κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων.

Ο απολογισμός για την ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου σ’ αυτό το πρώτο σετ αναμετρήσεων έχει αναμφίβολα θετικό πρόσημο. Για την ακρίβεια θα ήταν αψεγάδιαστος, αν έλειπε η εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αλλά ακριβώς η αντίδραση της ομάδας στο χαστούκι του 2-5 από τους Λαρνακείς είναι αυτή που δίνει βαθμό «σχεδόν άριστα» στον Απόλλωνα.
Το 1-1 με τη Λοκομοτίβ στο ΓΣΠ δεν ήταν και το ιδεωδέστερο των αποτελεσμάτων, η κατραπακιά στο «Τσίρειο» από τους «κιτρινοπράσινους» έφτασε (αδικαιολόγητα) το καζάνι σε σημείο βρασμού, η φημολογία περί αντικατάστασης του προπονητή κινήθηκε στα όρια του παροξυσμού, όμως όλα τα δεδομένα πήγαν περίπατο μετά το εκκωφαντικό 4-1 στη Μόσχα.
Αυτό το αποτέλεσμα που ενδέχεται να αποδειχθεί και σημείο μεταστροφής για ολόκληρη τη σεζόν του Απόλλωνα ήταν η απόδειξη πως αφ’ ενός οι «γαλάζιοι» διαθέτουν ποιότητα και στόφα μεγάλης ομάδας, αφ’ ετέρου πως τα αποδυτήρια είναι ακέραια και οι παίκτες συντάσσονται πίσω από τον Χριστοφόρου.
Με αυτό το τεράστιο αποτέλεσμα στην πλάτη ο Απόλλωνας πέρασε χθες με κεκτημένη ταχύτητα από το «Δασάκι» επικρατώντας 3-1 του Ερμή και συλλέγοντας τους πρώτους του βαθμούς στο νέο πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει πλέον την απαραίτητη ηρεμία αλλά και τον χρόνο, προκειμένου να πάρει ανάσες, να συνεχίσει τη δουλειά και να προωθήσει την ομαλή ένταξη στο δυναμικό της τόσο του Γκριγκόρε (που ξεπέρασε τον τραυματισμό του) όσο και των Ρόσα, Στογιάνοβιτς και Ιντζίδη, τους οποίους μόλις χθες πρόσθεσε στο ρόστερ της.
Σύμφωνα με τον προπονητή οι συγκεκριμένες κινήσεις απέδειξαν έμπρακτα τη στήριξη της διοίκησης, καθώς αφορούσαν παίκτες που θα ενισχύσουν την ομάδα σε θέσεις, όπου πονούσε. Τούτου δοθέντος ο Απόλλωνας μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου