Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ομόνοια: Προσοχή, ναρκοπέδιο!

Από τη γνωστοποίηση της μετάθεσης του αγώνα της πρεμιέρας (απέναντι στον Οθέλλο) για τις 24 Σεπτεμβρίου ήταν πρόδηλο πως η εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ θα ήταν το πιο επικίνδυνο από τα τρία παιχνίδια εντός επταημέρου (αυτό με τον Εθνικό στο «Δασάκι» ολοκληρώνει το πρόγραμμα).
Έκτοτε αρκετό νερό κύλησε στο αυλάκι, με αποτέλεσμα η αποψινή επίσκεψη των Λαρνακέων να αντιμετωπίζεται από το «τριφύλλι» με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα προέρχεται από την πρώτη απώλεια βαθμών της και από μία κατά γενική ομολογία μέτρια εμφάνιση απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα.

Η διαμάχη ανάμεσα στους οργανωμένους και τη διοίκηση έχει κλιμακωθεί σε βαθμό που ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μπορούν να μένουν ανεπηρέαστοι, ενώ το απουσιολόγιο περιλαμβάνει «βαριά» ονόματα (βλέπε Στεπάνοφ λόγω τιμωρίας, Σερτζίνιο λόγω τραυματισμού) που ωθούν τον προπονητή σε σκέψεις ακόμη και αλλαγή συστήματος (3-5-2 αντί 4-2-3-1).
Μια νίκη απέναντι στην ΑΕΚ θα επαναφέρει την ηρεμία, μια πειστική εμφάνιση επιπροσθέτως θα τονώσει ξανά την αυτοπεποίθηση παικτών και οπαδών, μια ισοπαλία θα φέρει μουρμούρα, ενώ ενδεχόμενη ήττα μπορεί να πυροδοτήσει ακόμη και… ανάφλεξη, αν δεν τύχει σωστής (βλέπε ψύχραιμης) διαχείρισης.
Τούτων δοθέντων η Ομόνοια οφείλει να είναι άκρως προσεκτική, προκειμένου ν’ αποφύγει το ναρκοπέδιο. Η μοίρα το έφερε, ώστε απέναντι σε μια ομάδα με επιθετικές αρετές να στερείται δύο σημαντικούς πυλώνες της ανασταλτικής λειτουργίας της, αλλά μέσα από τέτοιες καταστάσεις καταδεικνύεται για τι είναι φτιαγμένη μια ομάδα.
Υπό αυτό το πρίσμα το «τριφύλλι» έχει απόψε την ευκαιρία να αποδείξει ότι έχει τις ικανότητες να ξεπερνά τα όποια εμπόδια και ανεξαρτήτως συνθηκών να εμφανίζεται απόλυτα ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου