Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Απόλλων: Με σχέδιο, πάθος και τύχη

Και τα σερί καλά κρατούν. Ολοκληρώνοντας με επιτυχία ακόμη μια αγγλική εβδομάδα ο Απόλλωνας πανηγύρισε χθες στο «Τσίρειο» την τρίτη συναπτή νίκη του επί της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα και την πέμπτη διαδοχική σε όλες τις διοργανώσεις μετά τη «σφαλιάρα» από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα.
Προσπερνώντας στη βαθμολογία τη συμπολίτισσα οι «κυανόλευκοι» φιγουράρουν πλέον στην πρώτη θέση (από κοινού με τον ΑΠΟΕΛ) και νομιμοποιούνται να αισθάνονται ικανοποίηση για τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα και αισιοδοξία για το αγωνιστικό μέλλον τους.
Το χθεσινό 1-0 βασίστηκε στο τρίπτυχο: σχέδιο, πάθος, τύχη. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου «διάβασε» καλύτερα το παιχνίδι στο ξεκίνημά του από τον Ιβάιλο Πέτεφ. Παρά το ευρωπαϊκό παιχνίδι τέσσερις μέρες νωρίτερα οι «κυανόλευκοι» μπήκαν καλύτερα στο ντέρμπι, είχαν γρηγορότερη και καλύτερη κάθετη κίνηση προς την αντίπαλη εστία και πήγαιναν σαφώς πιο παθιασμένα στις μονομαχίες.
Από μια κερδισμένη στο χώρο του κέντρου ξεκίνησε το πρώτο γκολ, από την πίεση του Σανγκόι στον Καρλίτος ήρθε το δεύτερο. Το 2-0 της ανάπαυλας ήταν η επιβράβευση της τακτικής και του πάθους του Απόλλωνα, ωστόσο ήδη από το πρώτο 45λεπτο είχε αχνοφανεί και ο τρίτος καθοριστικός παράγοντας της νίκης: η τύχη.
Εν τη απουσία του Αμντανί η ανασταλτική λειτουργία δεν ήταν η πρέπουσα, όσο περνούσε ο χρόνος η ΑΕΛ έφτανε όλο και πιο συχνά, όλο και πιο εύκολα στα καρέ του Βάλε. Όπως και με τη Ζυρίχη, έτσι και απέναντι στη συμπολίτισσα ο Απόλλων είχε την τύχη να περάσουν ανεκμετάλλευτες όλες οι μεγάλες ευκαιρίες της αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να πάρει αυτός τους τρεις βαθμούς.
Η νέα επιτυχία τονώνει περαιτέρω το ηθικό, ενισχύει την πίστη στην ομάδα και δίνει χρόνο στους παίκτες και στον προπονητή να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά για τη διόρθωση των ατελειών, οι οποίες ασφαλώς δεν περνούν απαρατήρητες από το τεχνικό επιτελείο.

Από την άλλη, είναι ήδη εμφανές ότι ο Απόλλωνας παίζει πολύ πιο πραγματιστικά, οι περυσινές εμπειρίες από την απασχόληση σε διπλό ταμπλό έχουν κάνει πιο σοφούς τους ποδοσφαιριστές σε ό,τι αφορά τη διαχείριση δυνάμεων και αποτελεσμάτων. Σε συνδυασμό με την αύξηση της ποιότητας στο ρόστερ αυτό είναι ικανό να οδηγήσει στην επίτευξη των μεγαλεπήβολων στόχων, αρκεί φυσικά να περιοριστεί σύντομα το ποσοστό συνδρομής της τύχης στις επιτυχίες της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου