Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τα δάκρυα του Κιουμιέντο

Είναι ο βασικός λόγος που η Ζυρίχη (προσεχής αντίπαλος του Απόλλωνα στο Γιουρόπα Λιγκ) ευρίσκεται από προχθές -κι έπειτα από 1.222 ημέρες!- ξανά στην κορυφή του ελβετικού πρωταθλήματος. Με δύο τέρματα (σ.σ. έφτασε τα πέντε σε οκτώ παιχνίδια) και μία ασίστ ο Νταβίντε Κιουμιέντο «υπέγραψε» το εντός έδρας 4-1 της Ζυρίχης επί της Σιόν.

Υπό το βλέμμα του Χριστάκη Χριστοφόρου ο 29χρονος ήταν μια διαρκής πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα και έδειξε σε εξαιρετική αγωνιστική διάθεση, όμως κατά την αντικατάστασή του στο πρόσωπό του δεν υπήρχε ζωγραφισμένη η ικανοποίηση, αλλά από το στόμα του έβγαιναν κατάρες και από τα μάτια του έτρεχαν δάκρυα, τα οποία δεν κατάφερε να σταματήσει ούτε κατά την παραμονή του στον πάγκο στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης!
Η αιτία ήταν ο αμυντικός της Σιόν, Βίνσεντ Ρούφλι, ο οποίος από το ξεκίνημα του αγώνα επιδόθηκε σ’ ένα άνευ προηγουμένου trash-talking προς τον άσο της Ζυρίχης με πάρα πολλά (λεκτικά) χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Τα πλείστα εξ αυτών ήταν απόλυτα προσωπικά και αφορούσαν την πρώην σύζυγο του Κιουμιέντο, Μπεατρίς. Η τελευταία είναι δίδυμη αδελφή της γυναίκας του Κάρλος Βαρέλα, με τον οποίο ο Ρούφλι ήταν συμπαίκτης το 2011 στη Σερβέτ.
Οι ρεπόρτερ της Σιόν διαβεβαίωναν μετά το παιχνίδι πως ο Ρούφλι ήταν απόλυτα ικανός να έχει κάνει (κατά)χρηση προσωπικών δεδομένων εις βάρος του Κιουμιέντο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο αριστερός μπακ «πρωταγωνιστεί» σε τέτοια περιστατικά. Ο Ρούφλι θεωρείται μέγας προβοκάτορας και στις 6 Αυγούστου 2011 το πλήρωσε ακριβά, καθώς στο πάρκινγκ του σταδίου της Γενεύης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον Ματ Μουσιλού της Λοζάνης, τον οποίο επί 90 λεπτά είχε μαρκάρει με αντίστοιχο trash-talking!
«Δεν ξέρω επακριβώς τι του είπε. Μάλλον πρόκειται για… ομορφιές που συχνά είναι κατωτάτου επιπέδου. Αλλά φαντάζομαι ότι θα επιβιώσει», σχολίασε ο Ουρς Μάιερ ερωτηθείς για την κατάσταση του πιο φορμαρισμένου παίκτη της ομάδας του. «Σίγουρα θα στείλω ένα sms στον Νταβίντε και, αν ο ίδιος το επιθυμεί, σίγουρα θα μου τηλεφωνήσει. Κάποτε όμως είναι καλύτερο να δώσεις χρόνο στον παίκτη να ελέγξει τα συναισθήματά του», συμπλήρωσε ο τεχνικός της Ζυρίχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου