Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ποδαρικό με το… αριστερό!



Η εμφάνιση δεν ήταν εφάμιλλη εκείνης του επαναληπτικού με την Όλμποργκ. Παρά το 4-0 ο επαναληπτικός με την πρωταθλήτρια Δανίας ήταν εμφανής και στα πόδια και στο μυαλό των παικτών του ΑΠΟΕΛ. Οι καιρικές συνθήκες και η ισχύς του αντιπάλου αύξησαν περαιτέρω το συντελεστή δυσκολίας.

Εντούτοις η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία. Με το εκτός έδρας 2-0 επί της ΑΕΚ ο πρωταθλητής συνδύασε με νίκη το πρώτο του βήμα για την υπεράσπιση των εγχώριων κεκτημένων, έστω κι αν δεν το έπραξε με τη συνολική απόδοση, αλλά -όπως παραδέχτηκε και ο Γιώργος Δώνης- εκμεταλλευόμενος την εμπειρία και την ποιότητα συγκεκριμένων μονάδων του.
Δεν θα ήταν ανεδαφικό να υποστηρίξει κάποιος ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» των πρώτων τεσσάρων επίσημων αγώνων στη σεζόν δεν θα κέρδιζαν τη χθεσινή αναμέτρηση στο ΓΣΖ. Κι αυτό διότι στα συγκεκριμένα παιχνίδια στερήθηκαν τις υπηρεσίες των πυλώνων της χθεσινής επικράτησης, οι οποίοι ήταν ως επί το πλείστον αριστεροπόδαροι (Μαντούκα, Αλωνεύτης, Αλεξάνδρου).
Όλη η δουλειά για τον ΑΠΟΕΛ απέναντι στην ΑΕΚ έγινε από την αριστερή του πτέρυγα: στο πρώτο γκολ η παγίδα πάνω στον Μέρτακκα αποφέρει τη λάθος πάσα και την ασίστ του Αλωνεύτη για τον Μαντούκα. Στο δεύτερο ο Σέρινταν υποδέχεται στην αριστερή πλευρά το βολέ του Πάρντο και πάνω στην πλαϊνή γραμμή περνά την καθοριστική πάσα στον Μαντούκα που «σπάει» το οφσάιντ και τελειώνει το παιχνίδι.
Τα αριστοτεχνικά τελειώματα του Βραζιλιάνου, αλλά και η θωράκιση του αριστερού άκρου της άμυνας από τον επίσης νεοεισελθόντα Αλεξάνδρου ήταν η ζεύξη εμπειρίας και ποιότητας που μνημόνευσε ο προπονητής τους.
Το καλό για τον ΑΠΟΕΛ ήταν πως προεξάρχοντος του σκόρερ ουδείς θέλησε να ωραιοποιήσει καταστάσεις και να εμφανίσει τη νίκη ως κάτι περισσότερο από αυτό που πραγματικά ήταν: τρεις βαθμοί χωρίς την πρέπουσα απόδοση. «Είμαι απογοητευμένος από τη συμπεριφορά μας στο παιχνίδι. Πετύχαμε ένα μεγάλο στόχο στην Ευρώπη και πάντοτε είναι δύσκολο το επόμενο παιχνίδι, όμως πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως επαγγελματίες. Η ομάδα μας δεν ήταν καλή κι αυτό με απογοήτευσε. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι», τόνισε αμέσως μετά το παιχνίδι ο Μαντούκα αποδεικνύοντας ότι οι αναλύσεις του είναι τόσο ακριβείς όσο και τα τελειώματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου