Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Το όραμα Πουλλαΐδη, φαν Λέουβεν για την «Κυρία»



Ακόμη περισσότερο από μια απόδειξη διαφάνειας και ευρύτερης επικοινωνίας με τον κόσμο της ομάδας ο τριμηνιαίος απολογισμός της εταιρείας στην Ανόρθωση λειτουργεί ως ιδρυτική χάρτα της νέας «Κυρίας».
Κάθε σημείο του απολογισμού και ιδίως αυτά που αφορούν το πώς είναι σχεδιασμένος και προορισμένος να εξελιχθεί ο σύλλογος της Αμμοχώστου φέρουν ευανάγνωστη τη σφραγίδα των Χρίστου Πουλλαΐδη και Τεντ φαν Λέουβεν.

Ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης αποδεικνύεται εκ νέου ότι έχουν πολύ συγκεκριμένο και ξεκάθαρο όραμα για το σύλλογο. Από τα παρατιθέμενα στοιχεία τεκμαίρεται ότι είναι πολύ κοντά στο να βάλουν το νερό στο αυλάκι.
Μολονότι δεν κουβαλά τη φήμη του καλοπληρωτή η «Κυρία» έχει κατορθώσει μέσα από πολλές δυσκολίες και χρονικές καθυστερήσεις να εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό το στόχο για ένα ρόστερ με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και με όσο το δυνατόν περισσότερους Κυπρίους (σχεδόν το 50% του έμψυχου δυναμικού).
Όποιος διαβάζει ότι «η Ανόρθωσις πρέπει να γίνει μια ομάδα που παράγει, εξελίσσει, αναπτύσσει και πωλεί ποδοσφαιριστές. Η πρώτη ομάδα χρειάζεται να ενισχύεται και με ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από τις Ακαδημίες, δουλεμένοι όπως τους θέλουμε, και θα παίζουν ποδόσφαιρο με τον τρόπο που εμείς θέλουμε», διακρίνει εύκολα πίσω από τις γραμμές το ολλανδικό μοντέλο του φαν Λέουβεν, όπως άλλωστε και στη ζέση που επιδεικνύεται για τα βελτιωτικά έργα στις υποδομές τόσο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» όσο και στο «Αντώνης Καράς».
Ο ορθολογισμός και το μοντέλο διοίκησης-διαχείρισης του Πουλλαΐδη, από την άλλη, διαφαίνονται στην ισοσκέλιση εσόδων-εξόδων, την έγκαιρη καταβολή πληρωμών και οφειλών, τον καθημερινό έλεγχο εξόδων και την εξόφληση ή τον διακανονισμό υποχρεώσεων παρελθόντων ετών.
Ο μεγάλος αριθμός των ανοικτών μετώπων στο οικονομικό καταδεικνύει ότι και στο συγκεκριμένο μέτωπο απομένει ακόμη αρκετή δουλειά, αλλά τα πρώτα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση έχουν γίνει. Πώς μπορούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και στα δύο επίπεδα (αγωνιστικό και διοικητικό-οικονομικό); Μέσα από καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα της ομάδας και μέσα από το θερμό αγκάλιασμα της προσπάθειας εκ μέρους του κόσμου. Οι προοπτικές είναι ευοίωνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου