Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Ο παράγων ΓΣΠ

Η αγωνιστική περίοδος ευρίσκεται ακόμη σε ιδιαίτερα πρώιμο στάδιο, για να κριθεί οτιδήποτε αναφορικά με την επίτευξη στόχων, ωστόσο στις επόμενες επτά μέρες ο ΑΠΟΕΛ έχει τη δυνατότητα να θέσει τις βάσεις και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις τόσο για τη διατήρηση των εγχώριων πρωτείων όσο και για μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Εντός επτά ημερών η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα αντιμετωπίσει διαδοχικά την Ανόρθωση, την ΑΕΛ και τον Άγιαξ. Σε περίπτωση που καταφέρει το απόλυτο θα έχει αποκτήσει από νωρίς ένα ευυπόληπτο προβάδισμα στην κούρσα του τίτλου και μια εξαιρετική αφετηρία για το ξεχειμώνιασμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με νίκες απέναντι σε Ανόρθωση και ΑΕΛ ο ΑΠΟΕΛ δεν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα πάρει όμως απόσταση σχετικής ασφαλείας απέναντι σε δύο πρωταγωνίστριες ομάδες, ενώ με επικράτηση επί του «Αίαντα» θα έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον όμιλό του και συνάμα θα ελπίζει ότι με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Παρί Σ.Ζ. θα μπορεί να κοιτάξει και λίγο πιο ψηλά.
Το ευτύχημα για τους «γαλαζοκιτρίνους» είναι πως και τα τρία παιχνίδια θα λάβουν χώρα στο ΓΣΠ, όπου την περασμένη περίοδο ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε μόνο μια ήττα σ’ όλο το πρωτάθλημα (σ.σ. από τον Ερμή στα πλέι οφ), ενώ στην προηγούμενη παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Επιπροσθέτως η απουσία μετακινήσεων σε αυτό το κρίσιμο εξαήμερο εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό και τα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για την όσο το δυνατή αρτιότερη αναζωογόνηση των παικτών στο μεσοδιάστημα των αναμετρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου