Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΕΚ: Καλύτερη άμυνα η… επίθεση!

Το εύκολο είναι να επισημάνεις το προφανές. Ότι, δηλαδή, η ΑΕΚ έχει αμυντικό πρόβλημα, επειδή δέχτηκε δύο τέρματα από τον Απόλλωνα, ισάριθμα από τον ΑΠΟΕΛ και άλλα τόσα από την Ανόρθωση. Εξ ίσου εύκολο είναι να υποδεικνύεις τη συνταγή σωτηρίας: να γίνουν πιο συμπαγή τα μετόπισθεν.
Τα δύσκολα, ατυχώς για τους Λαρνακείς που επωμίζονται τις συνέπειες της κατάστασης, αρχίζουν, όταν επιχειρείς να μετατρέψεις τη θεωρία σε πράξη. Και πάνω σε αυτήν την προσπάθεια αντιλαμβάνεται κάποιος τον… πονοκέφαλο του Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος καλείται κάθε φορά με τα ίδια υλικά να παρουσιάσει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η άμυνα ήταν από την περασμένη περίοδο ένας προβληματικός τομέας για τους «κιτρινοπράσινους», οι οποίοι το καλοκαίρι επιχείρησαν να την ενισχύσουν αποκτώντας δύο τερματοφύλακες (Ραμίρεθ, Μυτίδης) και τρεις αμυντικούς (Σίπο, Καστάνας, Χαραλάμπους). Από την πεντάδα έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής μόνον ο τελευταίος, ο οποίος όμως τραυματίστηκε με την εθνική και δεν είναι διαθέσιμος.
Στο ιατρικό δελτίο προστέθηκε την περασμένη Δευτέρα και ο Μουρίγιο, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να είναι υποχρεωμένη και απόψε, απέναντι στην Ομόνοια, να παρατάξει μια πειραματική σύνθεση στα μετόπισθεν. Πόσες πιθανότητες έχει ο Κρίστιανσεν να πάρει βελτιωμένο αποτέλεσμα μέσα από αλχημείες και διαρκή περιορισμό των επιλογών του; Ρητορικό το ερώτημα.
Τι απομένει συνεπώς στους Λαρνακείς στο κυνήγι της αποφυγής μιας τρίτης ήττας στη σειρά; Η φυγή προς τα μπρος. Να βάλουν ένα τέρμα παραπάνω απ’ όσα θα δεχτούν. Να βάλουν τέτοια πίεση στην άμυνα της Ομόνοιας, ώστε να μην της επιτρέψουν την εύκολη επιθετική ανάπτυξη. Και ακριβώς πάνω σε αυτό το πλαίσιο έρχονται οι σκέψεις του Δανού τεχνικού για αλλαγές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αφού εκεί μπορεί να ανακατέψει καλύτερα την τράπουλα ένεκα της πληθώρας επιλογών.

Πόσες και ποιες θα είναι οι αλλαγές του θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: ποιοι είναι καταλληλότεροι να προσφέρουν την απαραίτητη ισορροπία και ικανότεροι στο κράτημα της μπάλας, αφού ο Κρίστιανσεν εκτιμά ότι η ομάδα του είναι καλύτερη με την μπάλα στα πόδια παρά χωρίς αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου