Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν ο φαν Λέουβεν «ξεπλήρωσε» τον Πάους



Για τη σχεδόν πλήρως ανανεωμένη και ιδιαίτερα νεανική Ανόρθωση ένας από τους σημαντικότερους κινδύνους -ιδίως μετά την εμφάνιση της πρεμιέρας στο ΓΣΠ- ήταν η πίεση των υπερβολικά πρόωρα αυξημένων προσδοκιών.
Ως αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας και ως τεχνικός διευθυντής του σωματείου ο Τεντ φαν Λέουβεν διέγνωσε τον κίνδυνο και λειτούργησε προληπτικά για την αποτροπή του. Πώς; Επικοινωνώντας προς τα έξω ότι η ομάδα επί του παρόντος δείχνει το 70% των δυνατοτήτων της και πως θα φτάσει στο 100% τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ολλανδός ουσιαστικά «αγόρασε» χρόνο στον Αντρέ Πάους. Ποιον χρόνο; Αυτόν που κατά κάποιον τρόπο του «έκλεψε» στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας με την απόκτηση παικτών-κλειδιά προς το τέλος του παζαριού.
Πλέον ο προπονητής της «Κυρίας» μπορεί να δουλέψει απερίσπαστος, προκειμένου να εντάξει ομαλά στην ομάδα και στην αγωνιστική του φιλοσοφία όλους τους νεοφερμένους. Ανάποδα αποτελέσματα ή κακές εμφανίσεις, που μοιραία προκύπτουν για όλες τις ομάδες, θα δικαιολογηθούν από την τοποθέτηση του φαν Λέουβεν.
Ο τελευταίος γνωρίζει άριστα ότι η Ανόρθωση είναι πολύ πιθανό να φτάσει στην πλήρη δυναμική της σε μικρότερο διάστημα από το πεντάμηνο που ο ίδιος όρισε. Ο Πάους πιστεύει πολύ στη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς έγιναν εμφανή ήδη από την πρώτη επίσημη εμφάνισή της ομάδας του.
Όσο περνά ο χρόνος και οι νέες προσθήκες φτάνουν στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας η «Κυρία» μοιάζει βέβαιο πως θα εμφανίζεται βελτιωμένη, αφ’ ης στιγμής οι δύο Ολλανδοί στο τιμόνι της είναι σίγουροι πως οι καινούργιοι είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και ταιριάζουν στην αγωνιστική φιλοσοφία τους. Συνεπώς, τα καλύτερα για την Ανόρθωση έρχονται και μένει απλώς να καταδειχθεί ο χρονικός ορίζοντας της κορύφωσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου