Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η προσαρμοστικότητα της νέας Ομόνοιας



Οι εμφανίσεις στα προκριματικά και η παρ’ ολίγον πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ενθουσίασαν τον κόσμο της Ομόνοιας και γέννησαν μεγάλη αισιοδοξία για τις ικανότητες της ομάδας του Κώστα Καϊάφα. Στο πλαίσιο αυτό η εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος αξιολογήθηκε ως όχι ιδιαίτερα καλή και υπογραμμίστηκε η σημασία της κατάκτησης της νίκης, ακόμη και με τέτοιες αποδόσεις.

Η συγκεκριμένη θεώρηση των πραγμάτων, ωστόσο, παραβλέπει την πραγματικότητα πως το «τριφύλλι» είναι η ομάδα με τις περισσότερες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ μεταξύ αυτών που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα της περασμένης περιόδου. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι κόντρα στην Ανόρθωση υπήρχαν επτά νεοφερμένοι στην ενδεκάδα και η ομάδα ξεκίνησε με το 3-5-2, πάνω στο οποίο άρχισε να δουλεύει αυτό το καλοκαίρι.
Οι «πράσινοι» είναι μια ριζικά αλλαγμένη ομάδα που ευρίσκεται σ’ ένα από τα αρχικά στάδια της εξέλιξής της. Το πλεονέκτημα του αγωνιστικού ρυθμού έναντι της Ανόρθωσης εξουδετερώνεται από το μειονέκτημα της κόπωσης από τον αγώνα της Πέμπτης. Επιπροσθέτως η ομάδα κλήθηκε να ανταποκριθεί εν μέσω του αγώνα και στην εσφαλμένη επιλογή συστήματος εκ μέρους του προπονητή της.
Δεν ήταν το μοναδικό εμπόδιο που ξεπέρασε μ’ επιτυχία. Παρά την πληγωμένη ψυχολογία από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, παρά το… αχαρτογράφητο του αντιπάλου, παρά την αλλαγή τριών συστημάτων στη διάρκεια της αναμέτρησης, παρά την εις διπλούν ισοφάριση της Ανόρθωσης, η Ομόνοια βρήκε στο τέλος το σθένος και τον τρόπο να φτάσει στους τρεις βαθμούς.
Ο Καϊάφας εξήρε την παρουσία του κόσμου ως τον παράγοντα που έκανε τη διαφορά, όμως τα ακόλουθα συγχαρητήρια στους παίκτες του, από τους οποίους δεν είχε ουδέν παράπονο, κατέδειξαν πως και ο ίδιος είναι πλήρως συνειδητοποιημένος αφ’ ενός για την εκ μέρους τους καταβαλλόμενη προσπάθεια αφ’ ετέρου για το γρήγορο δέσιμο και την υψηλή προσαρμοστικότητα της Ομόνοιας των 18 αφίξεων και των 15 αποχωρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου