Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Τώρα πια έχει ισορροπημένο ρόστερ



Αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι σέβεται το ψωμί που τρώει στον Απόλλωνα ο Χριστάκης Χριστοφόρου φρόντισε να περάσει έγκαιρα το μήνυμα σε διοίκηση και κόσμο. Μετά το 1-1 με τη Λοκομοτίβ στο ΓΣΠ ο Κύπριος τεχνικός διεμήνυσε πως το έμψυχο δυναμικό των «γαλάζιων» διαθέτει άφθονη ποιότητα, στερείται όμως βάθους. Μια εβδομάδα αργότερα, μετά το 4-1 στη Μόσχα και τη θριαμβευτική είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη συναπτή χρονιά, ο Χριστοφόρου έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος ζητώντας από τη διοίκηση 3-4 προσθήκες ακόμη.

Όπως και την περασμένη περίοδο, ο Νίκος Κίρζης δεν άφησε παραπονεμένο τον συνεργάτη του. Κατόπιν συντονισμένων κινήσεων ο Απόλλωνας κατάφερε την τελευταία μέρα του μετεγγραφικού παζαριού να ανακοινώσει την απόκτηση μιας τετράδας ποδοσφαιριστών, με τους οποίους το ρόστερ αποκτά (θεωρητικά τουλάχιστον) την ισορροπία που (αδίκως) γραφόταν από τον Ιούλιο ότι είχε ήδη.
Οι «γαλάζιοι» διαθέτουν πλέον από δύο επιλογές για τα άκρα της άμυνας (Στυλιανού, Μούλντερ δεξιά / Βασιλείου, Ρομπέρ αριστερά), τέσσερα καθαρόαιμα στόπερ (Μερκής, Αντράντε, Αγγελή, Ιντζίδης), πέντε παίκτες για τις δύο θέσεις των αμυντικών μέσων (Αμντανί, Γκουγιόν, Γκριγκόρε, Κυριάκου, Στογιάνοβιτς), δύο οργανωτές (Μεριέμ, Ρόσα), τέσσερα εξτρέμ (Παπουλής, Λόπεθ, Σανγκόι, Ρέζεκ) και δύο επιθετικούς κορυφής (Γκιέ-Γκιέ, Τουράμ).
Εξυπακούεται πως στο ρόστερ υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν μία ή παραπάνω θέσεις από τη φυσική τους προσφέροντας ακόμη περισσότερες εναλλακτικές στον Χριστοφόρου, όμως το πιο σημαντικό είναι πως πλέον ο προπονητής του Απόλλωνα δεν θα είναι υποχρεωμένος να προβαίνει σε τέτοιες μετακινήσεις κάθε φορά που δεν θα υπολογίζει σε δύο ή παραπάνω παίκτες ένεκα τιμωριών, τραυματισμών ή ντεφορμαρίσματος.
Εξ ίσου αυτονόητο οφείλει να είναι πως η συγκεκριμένη ισορροπία υφίσταται επί του παρόντος στα χαρτιά. Για να έχει πρακτικό αντίκρισμα για τον Απόλλωνα, θα πρέπει να αποδειχθεί και μέσα στο γήπεδο. Όμως στο σύλλογο της Λεμεσού μπορούν ήδη να έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους πως εξάντλησαν τα περιθώρια για να πετύχουν αυτήν την ισορροπία. Αν θα τους βγει, είναι κάτι που ουδεμία ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο μπορεί να προεξοφλήσει με σιγουριά για οποιαδήποτε επένδυσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου