Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος νοιάζεται (για) τον Πέτεφ;



Καλώς ή κακώς, δικαίως ή αδίκως, η ΑΕΛ -κυρίως ένεκα των δηλώσεων του Λούκα Φανιέρου- ταυτίστηκε στη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων ως το τρίτο πρόσωπο στη σχέση του Ερμή με τον Νίκο Παναγιώτου. Για το πολύκροτο διαζύγιο των «φτεροπόδαρων» με τον Κύπριο τεχνικό όσο και το φημολογούμενο φλερτ των «λεόντων» μαζί του τοποθετήθηκαν σχεδόν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Σχεδόν, διότι υπάρχει και μία, η οποία δεν θεωρήθηκε εμπλεκόμενη και λίγο-πολύ αντιμετωπίζεται μέχρι τώρα ως… παράπλευρη απώλεια σε αυτόν τον «πόλεμο» ανακοινώσεων και εντυπώσεων: ο Ιβάιλο Πέτεφ. Ο Βούλγαρος δεν είναι χθεσινός. Κοντεύει να κλείσει χρόνο στην Κύπρο. Άρα αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του. Επιπροσθέτως δεν είναι αφελής. Ξέρει και ο ίδιος ότι μετά την απώλεια του πρωταθλήματος την περασμένη περίοδο η διοίκηση της ΑΕΛ σκέφτηκε τη λύση της συνεργασίας, μολονότι ακολούθως σε μια ανατροπή των δεδομένων συμφώνησε μαζί του ως το 2016.
Ότι παρά το νέο συμβόλαιό του ακόμη αμφισβητείται από ορισμένους ο 39χρονος το αντιλήφθηκε μετά το εντός έδρας 2-2 με τον Εθνικό, το οποίο άμεσα σήκωσε μουρμούρες. Ο πολύς κόσμος θεωρεί πως όλα αυτά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας που κάθε προπονητής οφείλει να μπορεί να διαχειρίζεται, χωρίς να επηρεάζεται. Η θεώρηση αυτή λησμονεί την παράμετρο ότι (και) οι προπονητές είναι άνθρωποι, σκέπτονται και αισθάνονται.
Πώς και γιατί ο Πέτεφ οφείλει να μείνει ατάραχος σε μια υπόθεση που εδώ και δύο μέρες συζητά όλη η Κύπρος; Ποιος νοιάστηκε για το τι μπορεί να σκέπτεται και να αισθάνεται γι’ αυτήν την (έστω εξ αντανακλάσεως) αμφισβήτηση ένας (αλλοδαπός) προπονητής που έχασε έναν τίτλο στην ισοβαθμία και διεκδίκησε μέχρις εσχάτως όσες πιθανότητες αναλογούσαν στην ομάδα του κόντρα σε μεγαθήρια, όπως η Ζενίτ και η Τότεναμ;
Η εκ μέρους της ΑΕΛ διάψευση ενδιαφέροντος ή επαφής με τον Παναγιώτου δεν συνεπάγεται αυτοδίκαια τη στήριξη του Πέτεφ. Μια λιτή ανακοίνωση, ήδη από την Κυριακή, με την υπενθύμιση προς πάσα κατεύθυνση ότι μόλις πριν λίγους μήνες το σωματείο της Λεμεσού ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Βούλγαρου και θα τιμήσει την υπογραφή της στο συμβόλαιο ως το 2016, μάλλον θα είχε κάνει τον 39χρονο να αισθάνεται λιγότερο άβολα με αυτήν την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου