Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Πιο καλή η μοναξιά

Στην προσεχή τριάδα αγώνων στο ΓΣΠ, αρχής γενομένης από τον αποψινό με την Ανόρθωση (σ.σ. έπονται αυτοί με ΑΕΛ και Άγιαξ), ο ΑΠΟΕΛ έχει τη δυνατότητα να θέσει τις βάσεις για την υλοποίηση των στόχων του εντός κι εκτός συνόρων.
Η τέταρτη νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές θα φέρει τον πρωταθλητή μόνον πρώτο στη βαθμολογία (και με σχετική απόσταση ασφαλείας από τους ανταγωνιστές του), θα είναι η τρίτη απέναντι σε διεκδικητή μιας θέσης στην πρώτη εξάδα (προηγήθηκαν αυτές απέναντι σε ΑΕΚ και Ερμή) και θα καταδείξει ότι και στο μυαλό των ποδοσφαιριστών ύψιστη προτεραιότητα έχει -όπως ακριβώς ισχύει για τον Γιώργο Δώνη- η υπεράσπιση των εγχώριων πρωτείων.

Οι απουσίες των Ρίισε (δεν είχε δηλωθεί έγκαιρα για την ημερομηνία, στην οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη η αναμέτρηση) και Παπάζογλου, Τζεμπούρ, Σωτηρίου (όλοι τραυματίες) αφαιρούν εναλλακτικές από τον προπονητή των «γαλαζοκιτρίνων», ωστόσο είναι απώλειες που για ένα παιχνίδι μπορούν να καλυφθούν από το βάθος του ρόστερ.
Ουσιαστικά ο μόνος κίνδυνος για τον ΑΠΟΕΛ στην αποψινή εξ αναβολής αναμέτρηση με την Ανόρθωση είναι πως τα πάντα συνηγορούν υπέρ του. Είναι πιο δεμένη ομάδα, με μεγαλύτερη ποιότητα, καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, ψυχολογία στα ύψη, παίζει εντός έδρας και αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο, τον οποίο την περασμένη περίοδο κατέβαλε τέσσερις φορές.
Η ιστορία του ποδοσφαίρου, ωστόσο, διδάσκει ότι σε τέτοιες συνθήκες συχνά παρουσιάζεται μια (υποσυνείδητη) χαλάρωση της συγκέντρωσης (συνοδευόμενη ενίοτε και από μια ελαφριά υπεροψία) που αρκετές φορές έχει ως αποτέλεσμα το στραβοπάτημα και την ανώμαλη προσγείωση.

Ο Δώνης το γνωρίζει και επιθυμεί να το αποτρέψει, εξάλλου είναι εκείνος που διαρκώς θυμίζει τι… Γολγοθά ανέβηκε η ομάδα του την περασμένη σεζόν επιχειρώντας να καλύψει το έδαφος που είχε χάσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η διοίκηση της εταιρείας, εξ ου και ο Πρόδρομος Πετρίδης φρόντισε να προσθέσει στα αγωνιστικά κίνητρα και το οικονομικό (σ.σ. οι παίκτες θα μοιραστούν 100.000 ευρώ, αν τη νίκη επί της Αγίας Νάπας ακολουθήσουν επιτυχίες απέναντι σε Ανόρθωση και ΑΕΛ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου