Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση Ρίισε



Μετά την επισφράγιση της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ -σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive- ενέτεινε τις κινήσεις του στο μετεγγραφικό παζάρι για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ κι ενός αμυντικού μέσου. Σε αυτές τις θέσεις ήθελε ενίσχυση για την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος είχε εκφράσει και δημόσια (μετά τον επαναληπτικό με την Όλμποργκ) αυτό το χατίρι που ήθελε από τη διοίκηση του σωματείου.

Αν οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν κάνουν την έκπληξη με την απόκτηση κάποιου άνεργου ποδοσφαιριστή τις επόμενες ώρες, η επιθυμία του Έλληνα προπονητή θα έχει εκπληρωθεί κατά το ήμισυ, αφού στον Αρχάγγελο αφίχθηκε «μόνον» ο Γιον Άρνε Ρίισε. Τα εισαγωγικά είναι απαραίτητα, διότι ο Νορβηγός αποτελεί τεράστια μετεγγραφική επιτυχία για τους πρωταθλητές, καθώς συνδυάζει ποιότητα, εμπειρία και δίψα για διάκριση.
Ο 34χρονος Νορβηγός έρχεται να θωρακίσει περαιτέρω τα μετόπισθεν του ΑΠΟΕΛ, που είναι βέβαιο ότι θα υποστούν ισχυρότατες πιέσεις από Μπαρσελόνα, Παρί Σεν Ζερμαίν και Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρίισε έχει «φάει με το κουτάλι» τα μεγάλα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης, δεν είναι ο παίκτης που θα «ψαρώσει» από δέος εισερχόμενος σε ναούς, όπως το «Καμπ Νου», αντιθέτως είναι εκείνος που αποτελέσει στήριγμα για τους συμπαίκτες του σε δύσκολες στιγμές.
Πέραν τούτου προσθέτει ταχύτητα στην αριστερή πτέρυγα, ένα εξαιρετικά ισχυρό σουτ ακριβείας από απόσταση και ακόμη μια επιλογή στις στημένες μπάλες, με άλλα λόγια κάνει πιο ποικιλόμορφο και απρόβλεπτο το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Ακόμη ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα της παρουσίας του Νορβηγού είναι τα όσα μπορούν να μάθουν δίπλα του την προσεχή διετία τόσο ο Μάριος Αντωνιάδης όσο και ο Νικόλας Ιωάννου που καλύπτουν την ίδια θέση.
Με την έλευση Ρίισε το πόστο του αριστερού μπακ μετατράπηκε από εστία προβληματισμού σε ευχάριστο πονοκέφαλο για τον Δώνη, ο οποίος θα μπορεί να επιλέγει κατά το δοκούν (και ανάλογα με τις απαιτήσεις) για τη στελέχωσή του.
Πέραν των αγωνιστικών, ωστόσο, υπάρχουν και παράπλευρα οφέλη από το πρόσφατο μετεγγραφικό μπαμ του ΑΠΟΕΛ. Αυτά έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του κόσμου που βλέπει την ομάδα του να υλοποιεί ακόμη ένα βήμα προς την αλλαγή επιπέδου, με τα μηνύματα προς τον εγχώριο ανταγωνισμό πως παρά την επιβάρυνση του Τσάμπιονς Λιγκ οι «γαλαζοκίτρινοι» στελεχώνονται για την υπεράσπιση των εγχώριων τίτλων και με το προφίλ που χτίζει και περνά εκτός συνόρων η ομάδα επιδεικνύοντας την ικανότητα να δελεάσει τόσο αναγνωρίσιμους στη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα άσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου