Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ανόρθωση: Το ξέπλυμα μιας ντροπής

Μολονότι δεν έχουν περάσει καν πέντε μήνες, οι διαφορές είναι πολλές. Στη διάρκειά τους η Ανόρθωση γύρισε σελίδα σε πολλούς τομείς, με αποτέλεσμα σήμερα να εμφανίζεται πιο ευυπόληπτη, αξιοπρεπής και ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Ως σύλλογος με ιστορική συνέχεια, ωστόσο, η «Κυρία» δεν κατέστη δυνατόν να απαλείψει σε αυτήν τη διαδικασία αλλαγής ρότας και το αγωνιστικό στίγμα της συντριβής της στην τελευταία επίσκεψή της στο ΓΣΠ για να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Τεντ φαν Λέουβεν και ο Αντρέ Πάους δεν έζησαν το ταπεινωτικό 8-1 της 11ης Μαΐου, το ίδιο και οι πολυάριθμοι νεοφερμένοι του καλοκαιριού. Τέσσερις εξ αυτών (Καμίνσκι, Χόλγκερσον, Εντέ, Σαμπάλα) δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής απόψε (σ.σ. δεν είχαν εγγραφεί εγκαίρως για την ημερομηνία που ήταν αρχικά προγραμματισμένο το ντέρμπι), οι υπόλοιποι ασφαλώς θα έχουν πληροφορηθεί για το τι συνέβη εκείνο το εφιαλτικό απόγευμα απ’ όσους το βίωσαν στο πετσί τους, δηλαδή τους Άντιτς, Λαΐφη, Θεοδώρου, Μάκο, Μακρή, Κάλβο, αλλά και τον (τιμωρημένο απόψε) Οικονόμου, ο οποίος είχε αποβληθεί στο 16’ εκείνου του αγώνα.
Ακόμη και αν η Ανόρθωση δεν είχε στόχους στην τρέχουσα περίοδο, ακόμη κι αν από τους παίκτες της απουσίαζε η φιλοδοξία, ακόμη και αν το αποψινό ήταν ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, εκείνο το 8-1 θα ήταν ένα (υπερ)επαρκές κίνητρο για τον Πάους και τους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό επιχειρώντας να ξεπλύνουν την ντροπή.

Το εγχείρημα έχει υψηλό συντελεστή δυσκολίας, καθώς ο αντίπαλος εμφανίζεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, σε αντίθεση με την «Κυρία» με το γεμάτο απουσιολόγιο, ωστόσο είναι ακριβώς υπό αυτές τις (αντίξοες) συνθήκες που ο κόσμος της Ανόρθωσης θέλει να δει την ομάδα του να βγάζει πολύ μεγαλύτερο σθένος απ’ ό,τι πριν από σχεδόν πέντε μήνες αποδεικνύοντας ότι εκείνες οι ζοφερές μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου