Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ανόρθωση: Η εβδομάδα της κρίσης

Το πρώτο εμπόδιο υπερπηδήθηκε και μάλιστα εντυπωσιακά. Στα δύο πρώτα ντέρμπι της στο πρωτάθλημα (Ομόνοια, ΑΕΚ) η Ανόρθωση έπεισε και τον τελευταίο δύσπιστο ότι -παρά τη μείωση του προϋπολογισμού, τη ριζική ανανέωση και το χαμήλωμα του μέσου όρου ηλικίας του ρόστερ, την υιοθέτηση του μοντέλου με αθλητικό διευθυντή- η νυν ομάδα δεν έχει την παραμικρή σχέση με το συνονθύλευμα της περασμένης περιόδου.

Η «Κυρία» της περιόδου 2014/15 θα είναι μια ομάδα δουλεμένη μέχρι εξαντλήσεως στις προπονήσεις, η οποία θα παίζει στρωτό, γρήγορο ποδόσφαιρο απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Πέραν από τις ήδη κερδισμένες συμπάθειες είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτός ο δρόμος θα της προσφέρει έναν καλύτερο απολογισμό από αυτόν της περασμένης χρονιάς.
Πόσο καλύτερος θα είναι αυτός ο απολογισμός θα εξαρτηθεί ως ένα βαθμό και από την έκβαση του προσεχούς επταημέρου. Στο διάστημα αυτό ο σύλλογος της Αμμοχώστου θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τον Ερμή (απόψε, στο «Δασάκι»), τον ΑΠΟΕΛ (την Τετάρτη, στο ΓΣΠ) και την Αγία Νάπα (το ερχόμενο Σάββατο, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»).
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στην πρώτη αγγλική εβδομάδα της περιόδου γι’ αυτήν η ομάδα του Αντρέ Πάους πρέπει να ξεδιπλώσει και το βάθος του ρόστερ της και τη σωστή διαχείριση δυνάμεων και έμψυχου δυναμικού. Πρόκειται ασφαλώς για μεγάλη πρόκληση, αφ’ ενός διότι η Ανόρθωση τώρα «χτίζεται», αφ’ ετέρου διότι η συγκεκριμένη συμφόρηση θα μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί, αν η διοργανώτρια αρχή συναινούσε στο αίτημα της «Κυρίας» για (άνευ αντικτύπου) αλλαγή ημερομηνιών.
Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους οι όποιες απώλειες στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα χωνευτούν και θα ξεπεραστούν πιο εύκολα και γρήγορα -από ομάδα και κόσμο. Θα αποτελέσουν ένα στραβοπάτημα (όχι ένα πισωγύρισμα) στην πορεία για την επιστροφή της Ανόρθωσης σε ρόλο μόνιμης πρωταγωνίστριας.

Από την άλλη, αν η «Κυρία» βγάλει χαρακτήρα και… μέταλλο ανταποκρινόμενη μ’ επιτυχία στις τρεις αναμετρήσεις, τότε πέραν των βαθμών θα αντλήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση, θα ενισχύσει περαιτέρω την πίστη και τον ενθουσιασμό των φίλων της και θα έχει καταθέσει την πρώτη ισχυρή απόδειξη ότι η επιστροφή της στη διεκδίκηση τίτλων ίσως έρθει πιο σύντομα από τον ορίζοντα τριετίας που έθεσε το καλοκαίρι ο Τεντ φαν Λέουβεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου