Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Απόλλων: Απόδοση αντίστοιχη της ποιότητας

«Είχαμε πολλά προβλήματα» (Χριστάκης Χριστοφόρου). «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι» (Γιαν Ρέζεκ). «Στο πρώτα δέκα λεπτά του β’ ημιχρόνου ψιλοκοιμηθήκαμε, μέσα από αυτά τα παιχνίδια γινόμαστε σοφότεροι, είναι ένα καλό μάθημα εν όψει συνέχειας, θα μας χρειαστεί» (Φώτης Παπουλής). «Στο τέλος φανήκαμε τυχεροί, σκοράραμε ένα καθαρό τυχερό γκολ» (Γιώργος Μερκής).

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, για την οποία ασφαλώς είναι άξιοι συγχαρητηρίων, ο προπονητής και οι παίκτες του Απόλλωνα «προσγείωσαν» την πρώτιστη εντός έδρας νίκη του συλλόγου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στη σωστή της διάσταση: το χθεσινοβραδινό 3-2 επί της Ζυρίχης δεν ήρθε ως φυσιολογική συνέπεια της ανωτερότητας του Απόλλωνα εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά ως αποτέλεσμα κυρίως ενός παιχνιδίσματος της μοίρας που αποφάσισε να πάει κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.
Δευτερευόντως θα μπορούσε να αποδοθεί και σε κάτι που μνημονεύει διαρκώς από το καλοκαίρι ο προπονητής του Απόλλωνα: την εμπειρία της περασμένης ευρωπαϊκής χρονιάς. Απέναντι σε μια ομάδα που επανεμφανιζόταν στις διεθνείς διοργανώσεις έπειτα από τριετή απουσία και είχε στον πάγκο έναν προπονητή άνευ ευρωπαϊκών παραστάσεων οι «κυανόλευκοι» είχαν το συγκριτικό πλεονέκτημα.
Οι τρεις βαθμοί και η πρώτη θέση στον όμιλο συνιστούν ένα θαυμάσιο ξεκίνημα στην ευρωπαϊκή πορεία, όμως σιγά-σιγά έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για να ασχοληθεί ο Απόλλωνας και με ορισμένες επαναλαμβανόμενες σε ανησυχητικό βαθμό συμπτώσεις. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, μέχρι στιγμής οι «κυανόλευκοι» έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες μέτριες παρά καλές εμφανίσεις στις επίσημες υποχρεώσεις τους.
Από μια ομάδα που (υπερηφανεύεται πως) διατήρησε τον περυσινό κορμό ενισχύοντάς τον με ποιοτικές προσθήκες θα περίμενε κανείς καλύτερο ρυθμό. Από μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε πέρυσι από προβλήματα φυσικής κατάστασης και έριξε εκεί το βάρος της στην προετοιμασία, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερες αντοχές. Στο φυματικό 1-0 επί της Αγίας Νάπας η απόδοση δικαιολογήθηκε ως οικονομία δυνάμεων εν όψει Ευρώπης, αλλά αυτό δεν φάνηκε χθες -παρά το αποτέλεσμα.

Αν ο Απόλλωνας συνεχίσει να παίζει όσο (νομίζει ότι) χρειάζεται, προκειμένου να διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις του, και να μετρά τα πάντα βάσει αποτελέσματος, δεν θα αργήσει η ώρα της ανώμαλης προσγείωσης, αφού η τύχη δεν είναι διαρκώς γενναιόδωρη με ουδεμία ομάδα. Το ενθαρρυντικό είναι πως το πρόβλημα έχει εντοπιστεί από τους άμεσα υπεύθυνους για τη διόρθωσή του. Μένει όμως η λεκτική επισήμανση να συνοδευτεί και από την έμπρακτη άρση του. Κοινώς, πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου, προκειμένου ο Απόλλωνας να έχει απόδοση αντίστοιχη της ποιότητας στο ρόστερ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου