Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Κάποτε η στάμνα θα έσπαγε

«Το πραγματικά ανησυχητικό για τους ανταγωνιστές του ΑΠΟΕΛ δεν είναι ότι ο πρωταθλητής έχει εκκινήσει με τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Ούτε ότι είναι μόνος στην κορυφή. Ούτε καν ότι έχει επικρατήσει ήδη τριών μνηστήρων της εξάδας (ΑΕΚ, Ερμή και Ανόρθωσης κατά σειρά).
Αυτό που θα πρέπει να σηματοδοτεί κόκκινο συναγερμό στους λοιπούς μνηστήρες του τίτλου είναι ότι όλα τα παραπάνω ο πρωταθλητής τα έχει πιστωθεί χωρίς να παίξει μπάλα της προκοπής πάνω από ένα ημίχρονο σε ουδεμία από τις τέσσερις αγωνιστικές», έγραφε δύο μέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΛ το sigmalive (δες εδώ) καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «καθ’ οδόν για την υπεράσπιση των εγχώριων πρωτείων ο πιο μεγάλος (ίσως και ο μοναδικός;) αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ είναι ο ίδιος του ο εαυτός».

Η πρώτη επιβεβαίωση της συγκεκριμένης εκτίμησης ήρθε χθες στο ΓΣΠ, όπου οι «γαλαζοκίτρινοι» υπέστησαν την πρώτη απώλεια βαθμών τους στο πρωτάθλημα απέναντι σ’ έναν επ’ ουδενί ανώτερο αντίπαλο και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Ότι οι πρωταθλητές δεν ευτύχησαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο ίσως αποδειχθεί και ό,τι πιο σημαντικό τους προσέφερε το χθεσινό ντέρμπι.
Διότι ένα γκολ και μια ενδεχόμενη νίκη (πέμπτη στη σειρά) θα έκρυβε κάτω από το χαλάκι ότι για άλλη μια αγωνιστική η ομάδα δεν είχε σταθερά υψηλή απόδοση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μ’ εξαίρεση το παιχνίδι με την Αγία Νάπα, το οποίο «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες από το ξεκίνημα, ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στις υπόλοιπες νίκες του με την είσοδο ποιοτικών μονάδων (Μαντούκα, Σέρινταν) στην επανάληψη.
Ο Δώνης επιχείρησε και χθες κάτι ανάλογο με την είσοδο των Γκόμες και Αλωνεύτη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το «κόλπο» δεν έπιασε, διότι πολύ απλά αυτή η συνταγή δεν είναι τυφλοσούρτης για την υπεράσπιση του εγχώριου τίτλου, αλλά εγγύηση πως η στάμνα κάποια στιγμή θα έσπαγε. Όπερ και εγένετο, ασχέτως του αν αυτό οφειλόταν στις επεμβάσεις του Ρομέρο ή στην αναποτελεσματικότητα του ΑΠΟΕΛ.
Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου ο προπονητής των «γαλαζοκιτρίνων» δήλωσε ευχαριστημένος από τη σοβαρότητα και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, ωστόσο προς το τέλος της παραδέχτηκε ότι τον προβληματίζει η έλλειψη ηρεμίας στο παιχνίδι της ομάδας του και θα γίνει δουλειά σε αυτόν τον τομέα μετά την αναμέτρηση με τον Άγιαξ.

Αν λοιπόν η χθεσινή λευκή ισοπαλία εξελιχθεί στην αφορμή, ώστε ο ΑΠΟΕΛ α) να σκύψει πάνω από το υπαρκτό πρόβλημα των μεγάλων μεταπτώσεων στην απόδοσή του, β) να συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να πορευτεί όλη τη σεζόν επαφιόμενος μόνο στο βάθος του ρόστερ του και στην ποιότητα των μονάδων του και γ) να βρει τρόπο να επανέλθει στα επίπεδα συνολικής δουλειάς και απόδοσης του πρώτου πενταμήνου του έτους, μάλλον θα αναδειχθεί και στο πιο σημαντικό αποτέλεσμα της περιόδου 2014/15. Πολύ απλά, διότι θα έχει βάλει τους «γαλαζοκιτρίνους» στο σωστό δρόμο για την επιτυχή υπεράσπιση των κεκτημένων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου