Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Η διαχείριση της Ευρώπης



Πέρασε απαρατήρητο, όμως η ήττα του Απόλλωνα από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν το… τετράκις εξαμαρτείν! Όχι, δεν ήταν η τέταρτη συναπτή ήττα των «γαλάζιων» από τους Λαρνακείς, ήταν όμως η τέταρτη φορά που έχαναν μια αναμέτρηση στο εγχώριο πρωτάθλημα πριν από ευρωπαϊκό αγώνα.

Την περασμένη περίοδο, όταν ο σύλλογος συμμετείχε για πρώτιστη φορά στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ο απολογισμός στους 12 αγώνες που προηγούνταν και έπονταν των έξι ευρωπαϊκών αγωνιστικών ήταν εννέα νίκες και τρεις ήττες. Εξαιρετικός δηλαδή για ομάδα που υφίστατο για πρώτη φορά αυτή τη διπλή επιβάρυνση.
Ο κοινός παρονομαστής των τριών ηττών, ωστόσο, είναι ότι ήρθαν όλες πριν από ευρωπαϊκά παιχνίδια: το εκτός έδρας 1-3 από την Ανόρθωση προηγήθηκε του παιχνιδιού με την Τράμπζονσπορ στην 1η αγωνιστική των ομίλων, το εντός έδρας 0-1 από την ΑΕΛ προηγήθηκε της αναμέτρησης με την Τράμπζονσπορ στην 5η αγωνιστική και το εντός έδρας 1-2 από τη Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε του παιχνιδιού με τη Λέγκια στην 6η αγωνιστική.
Στον αντίποδα η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου επεδείκνυε εξαιρετικά γοργή προσαρμογή στις εγχώριες διοργανώσεις μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια πανηγυρίζοντας νίκες απέναντι σε Ομόνοια, Δόξα, Εθνικό, Παραλίμνι, ΑΕΚ και Άρη μετά από κάθε μία εκ των έξι ευρωπαϊκών αγωνιστικών.
Στην τρέχουσα περίοδο το 2-5 από την ΑΕΚ ήρθε πριν τον επαναληπτικό με τη Λοκομοτίβ στη Μόσχα και το 3-1 επί του Ερμή αμέσως μετά τη θριαμβευτική πρόκριση. Ουσιαστικά δηλαδή το περυσινό μοτίβο επαναλήφθηκε. Κι επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια, ο προπονητής του Απόλλωνα γνωρίζει πως χρειάζεται να γίνει αποτελεσματικότερη δουλειά στη νοητική προετοιμασία των παικτών του για τις αναμετρήσεις πρωταθλήματος που προηγούνται ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.
Θυμίζουμε ότι αυτή τη χρονιά ο Απόλλωνας πριν από τα έξι παιχνίδια του στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά Αγία Νάπα (εντός), Οθέλλο (εντός), Νέα Σαλαμίνα (ελτός), Δόξα (εκτός), ΑΠΟΕΛ (εντός) και ΑΕΚ (εκτός), ενώ μετά από τις έξι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του θα τον περιμένουν οι ΑΕΛ (εκτός), Νέα Σαλαμίνα (εκτός), Εθνικός (εντός), Ομόνοια (εντός), Ανόρθωση (εκτός) και Ερμής (εντός). Στα μέσα Δεκεμβρίου, συνεπώς, θα γνωρίζουμε αν η περυσινή εμπειρία και η δουλειά του προπονητικού επιτελείου ωφέλησαν τους «γαλάζιους» στην καλύτερη διαχείριση των διεθνών υποχρεώσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου