Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΕΛ: Η μαύρη τρύπα των εννέα ντέρμπι

Η αδυναμία επικράτησης στα ντέρμπι με τους άμεσους ανταγωνιστές της στην κούρσα του τίτλου (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων) ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΛ απέτυχε να κόψει πρώτη το νήμα την περασμένη περίοδο. Υπό αυτό το πρίσμα το πρώτο ντέρμπι της τρέχουσας περιόδου ήλθε ν’ αποτελέσει ακόμη ένα κρίκο στην αλυσίδα των ανάποδων αποτελεσμάτων των «λεόντων» σε κρίσιμα παιχνίδια.
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια και ο Ιβάιλο Πέτεφ είναι υποχρεωμένος να δεχτεί επικριτικά σχόλια για την πραγματικότητα που φέρνει την ΑΕΛ επί των ημερών του να έχει πανηγυρίσει νίκες απέναντι σε Ανόρθωση (τετράκις), Ομόνοια (τρις) και Ερμή (τρις), αλλά μόνο μια φορά απέναντι στον Απόλλωνα και ουδεμία απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Δεδομένου ότι η «Κυρία» και το «τριφύλλι» πραγματοποίησαν την περασμένη περίοδο οικτρές πορείες και πως οι «φτεροπόδαροι» δεν άντεξαν ως το τέλος στην κούρσα του τίτλου οι επιτυχίες των «λεόντων» στα μεταξύ τους παιχνίδια έφτασαν να βαραίνουν λιγότερο απ’ ό,τι οι αποτυχίες στις αναμετρήσεις με τους «γαλαζοκιτρίνους» και τους «κυανολεύκους».
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η ΑΕΛ (του Λιντιγκάλ) επικράτησε του ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ (του Πέτεφ) νίκησε τον Απόλλωνα στον α’ γύρο, ακολούθως όμως σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος ο απολογισμός ήταν δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Αν συμπεριλάβουμε μάλιστα και τις αναμετρήσεις με τον ΑΠΟΕΛ στη φάση των 16 του κυπέλλου, τότε οι ήττες ανεβαίνουν σε έξι.
Το αρνητικό σερί έφτασε στα εννέα παιχνίδια με το 1-2 κόντρα στον Απόλλωνα προχθές και ενδεχομένως να φτάσει σε διψήφιο αριθμό το Σάββατο, όταν η ΑΕΛ θα φιλοξενηθεί από τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Θα είναι μια εξέλιξη-μαχαιριά στην ψυχολογία (και στην περηφάνια) του κόσμου της ομάδας της Λεμεσού, καθώς και μια πολύ ανησυχητική ένδειξη αναφορικά με τη δυνατότητα των «λεόντων» να διεκδικήσουν στα ίσια τον τίτλο.

Όσο κι αν η ομάδα δέχτηκε πολυάριθμες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της το περασμένο καλοκαίρι και έχει πληγεί σημαντικά από τραυματισμούς, ο Πέτεφ γνωρίζει πως το πλήρωμα του χρόνου για την επίτευξη νικών σε ντέρμπι έχει έλθει. Σε τελική ανάλυση, συγκαταλέγεται στις αρετές ενός καλού προπονητή με τις επιλογές του σε θέματα τακτικής και προσώπων να υπερκαλύπτει τις αδυναμίες της ομάδας του και να την οδηγεί σε επιτυχίες. Ο Κρίστιανσεν το απέδειξε μόλις πριν λίγες μέρες στο ΓΣΠ και το ερχόμενο Σάββατο στο ίδιο γήπεδο ο Βούλγαρος καλείται να βαδίσει στα χνάρια του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου