Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Απόλλων: Μπορεί και χωρίς τα γκολ του Σανγκόι!

Ακόμη και μετά το τέλος της θερινής προετοιμασίας αν το έλεγε κάποιος, θα τον έπαιρναν σηκωτό με… ζουρλομανδύα. Κι όμως συνιστά καταγεγραμμένη πραγματικότητα: από τα 13 τέρματα που έχουν πετύχει οι παίκτες του Απόλλωνα στα επίσημα παιχνίδια της τρέχουσας περιόδου ο Γκαστόν Σανγκόι έχει σημειώσει μόλις… το ένα! Ποσοστό… 7,6%!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό…

Από το καλοκαίρι του 2013 η πλέον αδιαμφισβήτητη σταθερά στην επίθεση του Απόλλωνα ήταν πως τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στον Αργεντινό σούπερ σταρ. Ακόμη και στα φιλικά αυτού του καλοκαιριού οι «κυανόλευκοι» κέρδιζαν, όποτε σκόραρε ο Σανγκόι, και μετρούσαν ισοπαλίες ή ήττες, οσάκις έμενε «άσφαιρος». Η απεξάρτηση από τα τέρματα του 30χρονου υπογραμμιζόταν πανταχόθεν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπλήρωση των μεγαλεπήβολων στόχων της ομάδας, ουδείς όμως φανταζόταν ότι με το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων η κατάσταση θα άλλαζε τόσο γρήγορα κι εντυπωσιακά.
Μισή ντουζίνα παιχνίδια έχει δώσει μέχρι σήμερα η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου, εξ αυτών ο Σανγκόι έχει χριστεί σκόρερ μόνον στο εντός έδρας 1-0 επί της Αγίας Νάπας (σ.σ. με πέναλτι). Στο 1-1 με τη Λοκομοτίβ στο ΓΣΠ σκόραρε ο Γκιέ-Γκιέ, στο 2-5 από ΑΕΚ στο «Τσίρειο» οι Ρομπέρ και Παπουλής, στο 4-1 στη Μόσχα οι Ρέζεκ, Παπουλής, Τουράμ, Λόπεθ, στο 3-1 επί του Ερμή στο «Δασάκι» οι Τουράμ, Ρέζεκ, Μεριέμ και στο 3-2 επί Ζυρίχης στο ΓΣΠ οι Παπουλής και Γκουγιόν (σ.σ. το τρίτο τέρμα ήταν αυτογκόλ του Κοχ).
Συνολικά στη λίστα των σκόρερ του Απόλλωνα στη σεζόν προηγείται ο Παπουλής με τρία τέρματα, ακολουθούν οι Ρέζεκ, Τουράμ (αμφότεροι από 2), ενώ από ένα γκολ έχουν πανηγυρίσει οι Γκιέ-Γκιέ, Ρομπέρ, Λόπεθ, Μεριέμ, Γκουγιόν και Σανγκόι. Από την ανάγνωση της λίστας καθίσταται επίσης σαφές ότι το βάρος του σκοραρίσματος δεν επωμίζονται μόνον οι υπόλοιποι επιθετικοί, αλλά και αρκετοί από τους μέσους.
Αν ο Χριστοφόρου καταφέρει να βάλει στο παιχνίδι και τους αμυντικούς (μέσα από την αξιοποίηση των στημένων φάσεων), θα έχει δημιουργήσει μια ομάδα, απέναντι στην οποία ο αντίπαλος δεν θα ξέρει από πού πρέπει να (πρωτο)φυλαχτεί.

Αυτή η καινούργια πραγματικότητα στον Απόλλωνα ουδόλως μειώνει τη σημασία ή τη χρησιμότητα του Σανγκόι, απλώς καταδεικνύει ότι οι «κυανόλευκοι» βρίσκουν επιτέλους τον τρόπο και τους παίκτες, προκειμένου να αξιοποιούν τη συγκέντρωση των αντιπάλων στην εξουδετέρωση του Αργεντινού. Αν αυτή χαλαρώσει, επειδή η άμυνα τους θα κινδυνεύει και από άλλους παίκτες, ο 30χρονος πολύ γρήγορα θα βρεθεί ξανά με λιγότερους αντιπάλους και περισσότερες ευκαιρίες να βρει δίχτυα -και τότε η παραγωγικότητά του θ’ αρχίσει ν’ αυξάνει κατακόρυφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου