Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η αγωνιστική μετάλλαξη του Απόλλωνα



Στη διαδικασία μετατροπής από μια ομάδα αντεπιθέσεων σε μια ομάδα κυρίαρχη του ρυθμού ενός αγώνα ευρίσκεται ο Απόλλωνας, σύμφωνα με τον Χριστάκη Χριστοφόρου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Αθλητικό Βήμα» ο 50χρονος τεχνικός απάντησε στον ισχυρισμό ότι ειδικεύεται μόνον σε τακτική κλεφτοπολέμου επισημαίνοντας πως ο αγωνιστικός προσανατολισμός μιας ομάδας δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη.

«Κάναμε τόσα πολλά πράγματα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα σε ενάμισι χρόνο. Χρειάζεται κι άλλος χρόνος, για να φτιάξουμε την ομάδα, όπως όλοι την ονειρευόμαστε. Όμως, προσωπικά βλέπω αρκετή βελτίωση. Ένα παράδειγμα να σας δώσω. Πέρσι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια οι ακραίοι μπακ δεν περνούσαν σχεδόν ποτέ το κέντρο του γηπέδου. Εφέτος οι ακραίοι μπακ έδωσαν και ασίστ, για να μπουν κάποια τέρματα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Άρα μόνο αυτό το στοιχείο δείχνει την αλλαγή», επιχειρηματολόγησε -με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια- ο προπονητής του Απόλλωνα.
Ο Χριστοφόρου έδωσε επίσης και μια διαφορετική διάσταση στο τι συνίσταται η επιτυχία για το σύλλογο της Λεμεσού. Ο 50χρονος δεν αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά στην εδραίωση του Απόλλωνα στα ψηλά σκαλοπάτια εντός των τειχών και στην όσο το δυνατόν πιο συχνή παρουσία της στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Εξήρε δηλαδή τη σημασία της σταθερότητας, της συνέχειας και της συνέπειας για μια ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις.
Ο Κύπριος τεχνικός απέδειξε ακόμη μια φορά με τα λεγόμενά του ότι έχει ορθολογική σκέψη και στέρεο όραμα για τον Απόλλωνα, απομένει πλέον να του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, προκειμένου να ολοκληρώσει τη δουλειά του φέρνοντας την ομάδα στο επόμενο εξελικτικό στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου