Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η αποδελτίωση της πέμπτης αγωνιστικής

Το πρώτο στραβοπάτημα του πρωταθλητή και πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ και η δεύτερη ήττα της Ομόνοιας ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος α’ κατηγορίας.
Το 0-0 με την ΑΕΛ κράτησε τους «γαλαζοκιτρίνους» στην κορυφή της βαθμολογίας και της αντίστοιχης κατηγορίας των καλύτερων αμυνών (μόλις ένα τέρμα παθητικό), διέκοψε όμως το νικηφόρο σερί τους στις πρώτες τέσσερις στροφές του τρέχοντος μαραθωνίου.

Το μεγαλύτερο εν ενεργεία νικηφόρο σερί «τρέχει» πλέον ο Απόλλωνας, ο οποίος με το εντός έδρας 4-0 επί του Οθέλλου έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον ΑΠΟΕΛ. Οι «κυανόλευκοι» του Χριστάκη Χριστοφόρου είναι η πιο παραγωγική ομάδα της κατηγορίας με 12 γκολ και η μόνη που έχει βρει δίχτυα σε κάθε αγωνιστική.
Τη δεύτερη ήττα της στα τελευταία τρία παιχνίδια μέτρησε η Ομόνοια υποκύπτοντας με 1-0 στον Εθνικό Άχνας, ο οποίος έχει ήδη ένα βαθμό παραπάνω απ’ ό,τι στις πρώτες εννέα αγωνιστικές του περασμένου πρωταθλήματος!
Δόξα και Αγία Νάπα δεν κατόρθωσαν να πανηγυρίσουν νίκη ούτε στην πέμπτη αγωνιστική. Ο σύλλογος της Κατωκοπιάς είναι ο μοναδικός που δέχεται διαρκώς πρώτος γκολ, ενώ οι νεοφώτιστοι έχουν τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία με παθητικό 12 τερμάτων. Αξιοσημείωτο ότι οι ουραγοί της βαθμολογίας αλλά και η Ανόρθωση συνθέτουν την τριάδα των ομάδων που δεν έχουν κρατήσει ούτε μια φορά ανέπαφη την εστία τους.
Η «Κυρία» επιπροσθέτως είναι η μόνη ομάδα που συνδυάζει το απόλυτο (των νικών) εντός έδρας με το απόλυτο (των ηττών) εκτός έδρας.
Για τη Νέα Σαλαμίνα το εκτός έδρας 1-1 με τη Δόξα σηματοδότησε την πρώτη απώλεια βαθμών της έπειτα από προβάδισμά της.
Σε επίπεδο παικτών την πρώτη εμφάνισή τους με τη νέα τους ομάδα πραγματοποίησαν οι Εσπάνια (ΑΕΛ), Γκριγκόρε (Απόλλων), Πίντο (Εθνικός), Οικονομίδης, Κιρμ (αμφότεροι Ομόνοια), ενώ τα πρώτα τέρματά τους με την καινούργια εργοδότριά τους πανηγύρισαν οι Ρόσα (Απόλλων), Αμπουρτζάνια (Ανόρθωση), Μένα (Αγία Νάπα), Ατάντα (Εθνικός), Ζορζ (Δόξα), Κρστιτς (Νέα Σαλαμίνα).
Στις έξι αναμετρήσεις της πέμπτης αγωνιστικής σημειώθηκαν συνολικά 12 γκολ, η πιο χαμηλή παραγωγικότητα μετά τα 11 τέρματα στη δεύτερη αγωνιστική. Συνολικά στο πρωτάθλημα έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής 74 τέρματα και ο μέσος όρος των 2,46 τερμάτων υπολείπεται ελάχιστα του αντίστοιχου περυσινού (2,77 γκολ ανά παιχνίδι).
Ο Απόλλωνας είναι η ομάδα που έχει αναδείξει μέχρι στιγμής τους περισσότερους σκόρερ (8) ακολουθούμενος από την ΑΕΛ (7) και τον Εθνικό (6), ενώ μόλις δύο παίκτες έχουν σκοράρει για Ομόνοια, Οθέλλο και Δόξα.

Η πέμπτη αγωνιστική ήταν η πρώτη στο τρέχον πρωτάθλημα που περιείχε δύο λευκές ισοπαλίες και η δεύτερη συναπτή, κατά την οποία αποβλήθηκαν δύο ποδοσφαιριστές (Φούσκο, Ντόμπερ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου