Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Απόλλων: Τόσο ίδιος, τόσο διαφορετικός

Για τον εξ αποστάσεως παρατηρητή ο Απόλλωνας ως αυτό το σημείο της αγωνιστικής περιόδου επαναλαμβάνει τον εαυτό του. Όπως και την περασμένη περίοδο, έτσι και αυτήν κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπως και την περασμένη περίοδο, έτσι και αυτήν έχει μετά από πέντε αγωνιστικές συγκομιδή 12 βαθμών με ταυτόσημα αποτελέσματα: τέσσερις νίκες και μία ήττα.
Την περασμένη περίοδο οι «κυανόλευκοι» είχαν αντιμετωπίσει στις πρώτες πέντε στροφές τρεις ομάδες που τερμάτισαν εν τέλει στην πρώτη εξάδα (Ερμής, Ανόρθωση, Ομόνοια), στην τρέχουσα έχουν παίξει ήδη με τρεις που πιθανόν να έχουν παρόμοιο πλασάρισμα (ΑΕΚ, Ερμή, ΑΕΛ).

Ακόμη και σε επίπεδο τερμάτων οι διαφορές δεν είναι μεγάλες: στο αντίστοιχο χρονικό σημείο της περασμένης περιόδου ο Απόλλωνας είχε πετύχει επτά και είχε δεχτεί τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα, στην τρέχουσα περίοδο ο απολογισμός του είναι 12 υπέρ και επτά κατά. Όλα ίδια συνεπώς για την ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου;
Ξεπερνώντας κάποιες επιμέρους διαφορές (όπως π.χ. ότι πέρυσι προκρίθηκε στην κύρια φάση του Γιουρόπα Λιγκ με μια εντός έδρας νίκη και μια εκτός έδρας ήττα, ενώ αυτό το καλοκαίρι το πέτυχε με εντός έδρας ισοπαλία κι εκτός έδρας θρίαμβο) φτάνει κάποιος στην ουσία: την περασμένη περίοδο ο Απόλλωνας στα πρώτα οκτώ επίσημα παιχνίδια του (πέντε στο πρωτάθλημα, δύο στα πλέι οφ και ένα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ) είχε σημειώσει δέκα τέρματα, τα οποία είχαν πιστωθεί έξι ποδοσφαιριστές: τέσσερα ο Σανγκόι, δύο ο Χάμπερ και από ένα οι Γκαρθία, Καρυπίδης, Γκουγιόν και Παπουλής.
Στην τρέχουσα περίοδο ο αριθμός των τερμάτων έχει σχεδόν διπλασιαστεί (19) και οι σκόρερ έχουν αυξηθεί σε εννέα με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να μη φιγουράρει καν στην πρώτη τριάδα των σκόρερ! Στη σχετική λίστα προηγείται ο Λόπεθ με τέσσερα γκολ, ακολουθούν οι Παπουλής, Τουράμ (αμφότεροι από 3) και Ρέζεκ, Σανγκόι (αμφότεροι από 2), ενώ από ένα γκολ έχουν πανηγυρίσει οι Γκιέ-Γκιέ, Ρομπέρ, Μεριέμ και Γκουγιόν.

Η σημαντική διαφοροποίηση, δηλαδή, έγκειται στην αύξηση της παραγωγικότητας που με τη σειρά της αποτελεί συνέπεια του μεγαλύτερου πλουραλισμού στην επίθεση, όπου η προσθήκη των Ρέζεκ και Τουράμ (και η εντυπωσιακή βελτίωση του Λόπεθ) προσδίδει άλλη δυναμική στον Απόλλωνα καθιστώντας πολύ πιο απρόβλεπτο και πολύ πιο δύσκολο στην αντιμετώπιση από τους εντός κι εκτός συνόρων αντιπάλων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου