Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ερμής: Έστειλε μήνυμα

Αυτή τη φορά δεν έχυσε την καρδάρα με το γάλα, όπως είχε πράξει στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Στο δεύτερο παιχνίδι του υπό τον Νικόδημο Παπαβασιλείου ο Ερμής κατόρθωσε να συνδυάσει την εμφάνιση με το νικηφόρο αποτέλεσμα, έστω κι αν το τελικό 1-0 επί της Ανόρθωσης φαντάζει υπερβολικά φτωχό για τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «φτεροπόδαροι».

Ο τεχνικός των τελευταίων εμφανίστηκε εκ νέου εξαιρετικά διαβασμένος και βοήθησε τους παίκτες του να ξεγυμνώσουν τις αδυναμίες της «Κυρίας». Η άμυνα της τελευταίας ελάχιστες φορές κατάφερε να αναχαιτίσει τους ταχείς Μοράν, Ιμπραΐμι, ντε Αζεβέδο και Ονίλο, οι οποίοι υστέρησαν μόνο στα τελειώματα των φάσεων.
Χωρίς τη μεγάλη εμφάνιση του Καμίνσκι ο Ερμής θα μπορούσε να είχε φτάσει σε μια εντυπωσιακή επικράτηση, ωστόσο ακόμη και με το στενό 1-0 η εμφάνιση έστειλε το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι μετά τις παλινωδίες των περασμένων εβδομάδων η ηρεμία επιστρέφει προς όφελος μιας ομάδας που θέλει να επιβεβαιώσει τις υψηλές πτήσεις της περασμένης περιόδου.
Η διοίκηση των «φτεροπόδαρων» λογικά πρέπει να χαμογελά με ικανοποίηση για την επιλογή Παπαβασιλείου, καθώς ο τελευταίος δείχνει να προσαρμόστηκε σε χρόνο-ρεκόρ. Η βελτίωση του Ερμή είναι εμφανές πως δεν είναι συνέπεια μόνον ψυχολογικής ανάτασης, αλλά και των πινελιών που έχει βάλει στο αγωνιστικό κομμάτι ο 44χρονος προπονητής.
Δεν περνά απαρατήρητο π.χ. ότι η ομάδα εμφανίζεται εσχάτως πιο συμπαγής αμυντικά. Στα πρώτα έξι επίσημα παιχνίδια της περιόδου είχε διατηρήσει το μηδέν μόνον απέναντι στη Δόξα (στην πρεμιέρα), όμως χθες τα κατάφερε απέναντι στην Ανόρθωση που είχε θέλξει με το επιθετικό παιχνίδι της στις πρώτες αγωνιστικές, ενώ από τον ΑΠΟΕΛ δέχτηκε τέρμα στο 88’.

Αφ’ ης στιγμής η ομάδα έχει αρκετά νέα πρόσωπα, κάποια εκ των οποίων μετεγγραφές της τελευταίας στιγμής, αλλά και καινούργιο τεχνικό είναι σίγουρο πως ακόμη χρειάζεται χρόνο για να δείξει το μέγιστο των δυνατοτήτων της, ωστόσο το χθεσινό παιχνίδι μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για να έρθουν πιο σύντομα αυτές οι καλύτερες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου