Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Μια πρεμιέρα ως απλή πρόγευση



Όσο κι αν έθελξε στην επίσημη πρώτη της για την αγωνιστική περίοδο 2014/15, η Ανόρθωση του ΓΣΠ ήταν ένα πολύ μικρό δείγμα γραφής, μια απλή πρόγευση όσων σχεδιάζουν να παρουσιάσουν στο μέλλον μέσω της ομάδας οι Τεντ φαν Λέουβεν και Αντρέ Πάους.
Σίγουρα η βασική φιλοσοφία του παιχνιδιού, όπως αυτή εμφανίστηκε απέναντι στην Ομόνοια, δεν πρόκειται να αλλάξει. Στρωτό, κάθετο, γρήγορο κι επιθετικό θα είναι το ποδόσφαιρο που θα δούμε και τις επόμενες αγωνιστικές από την «Κυρία».

Το πρόσωπο και η απόδοση της τελευταίας όμως θα αλλάξουν αισθητά ήδη με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και αυτό είναι απολύτως θεμιτό κι επιδιωκόμενο, προκειμένου η ομάδα να φτάσει στο σημείο να συνδυάζει την καλή απόδοση με τα απαραίτητα αποτελέσματα.
Η βελτίωση της Ανόρθωσης είναι αναπόφευκτη, αφ’ ης στιγμής η διακοπή προσφέρει την ευκαιρία για περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις, ένταξη και αφομοίωση των μετεγγραφικών αποκτημάτων της τελευταίας στιγμής, επιστροφή των τραυματιών ή ανέτοιμων ποδοσφαιριστών.
Φανταστείτε την «Κυρία» του ΓΣΠ με τους Χόλγκερσον και Εντέ πλήρως προσαρμοσμένους και σε υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, με τους Μάκο και Γκαρσία ετοιμοπόλεμους να προσθέτουν εμπειρία και ποιότητα σε νευραλγικά πόστα, με τους ταλαντούχους Καμίνσκι και Σαμπάλα να αυξάνουν τον εσωτερικό ανταγωνισμό και τις επιλογές του Πάους.
Αυτή η τελευταία παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στο μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού ο σύλλογος της Αμμοχώστου είχε το πιο ισχνό ρόστερ μεταξύ των ομάδων της πρώτης εξάδας, όμως η μετεγγραφική αντεπίθεση των τελευταίων ημερών συνέβαλε στην τόνωση και της ποιότητας και του βάθους. Ειδικά το τελευταίο είναι μείζονος σημασίας, καθώς το στιλ παιχνιδιού της «Κυρίας» είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε αντοχές.
Συμπερασματικά: η δυναμική της νέας Ανόρθωσης εντυπωσίασε στην πρεμιέρα, αλλά η αλήθεια είναι πως με σύμμαχο το χρόνο τα περιθώρια βελτίωσης γι’ αυτήν την ομάδα είναι τεράστια. Τι πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα σε αυτή την εξελικτική διαδικασία ενός συνόλου με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας; Αφ’ ενός να μείνουν χαμηλά οι τόνοι, αφ’ ετέρου να γίνει σωστή διαχείριση της αυξημένης πίεσης που μοιραία θα δημιουργήσουν οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της ομάδας, αν αυτή συνεχίσει απρόσκοπτα την πρόοδό της. Τούτων δοθέντων η «Κυρία» είναι ικανή να σαγηνεύσει επί μακρόν στο νέο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου